Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi

Tekirdağ'da balıkçılar 4 buçuk aylık av yasağının sona ermesiyle, Kumbağ Limanı'nda düzenlenen törenin ardından denize açılarak balık avı sezonuna başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 23:38:35

Tekirdağ'da balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi
Tekirdağ'da balıkçılar 4 buçuk aylık av yasağının sona ermesiyle, Kumbağ Limanı'nda düzenlenen törenin ardından denize açılarak balık avı sezonuna başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Balık Sezonu Açılışı Töreni'ne, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol ile çok sayıda balıkçı ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bütün balıkçılara seslenerek, "Hepinizin 2016 yılı balık avlama sezonunuz hayırlı olmasını bol ve bereketli geçmesini ve bu sezonun kazasız, belasız bol kazançlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Tekirdağ'ın sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda hem Marmara Denizi'ne hem Karadeniz'e çok önemli sahilleri olan önemli bir deniz kenti olduğunu söyleyen Vali Ceylan, "Bu deniz kentinin önemli gelir kaynaklarından birisi de balıkçılık, ben özellikle buradaki balıkçı kardeşlerimizin, bu yıl inşallah daha bol avlanmalarını, daha bol balık tutmalarını ve daha bol kazanç sağlamalarını diliyorum" diye konuştu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuşmasında, balık sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu ve balıkçılara hitaben, "Vira bismillah diyorum, ağlarınız bol olsun, gönlünüz sevgiyle dolsun, her şey gönlünüzce olsun" ifadelerini kullandı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise Süleymanpaşa ilçesi ve tüm Tekirdağ'a önemli yatırımların devam ettiğini belirterek, görev sürelerinin sonunda bütün yatırımların tamamlanmış olarak, temiz denizi ve doğasıyla, Tekirdağ'ı gelecek nesillere emanet edeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, halk oyunları gösterisi sunuldu ve av sezonunun bereketli geçmesi için dua edildi. Daha sonra limanda hazır bekleyen büyük balıkçı tekneleri, havai fişeklerle görsel bir şölen sunarak denize açıldı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara