Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı

'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 23:05:01

'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' programı
Şanlıurfa'da düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar" programında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı direnen vatandaşlar, o gece yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda organize edilen programa, İsmail Hakkı Ürün, Merve Şebnem Oruç, Mehmet Şükrü Kıntaş, Danyal Şimşek ve İsmet Doğan konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, o gece Türkiye'de yaşananlara ilişkin görüntü izletildi.

Programın moderatörü olan Ürün, 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı büyük bir oyunun devreye sokulmaya çalışıldığını belirtti.

Darbecilerin, milletin karşı koyacağını hesap edemediğini vurgulayan Ürün, "O gece karanlık güçlerin demokratik hakkımızı gasbetmesini engellemek için dışarı çıktık. Dışarı çıkamayan da evde dua etti. Çünkü bu topraklar dualar üzerine kurulmuştur. Bu toprağı vermek bizim işimiz değil bir karış bir zerre toprağı vermeyiz, vermeyeceğiz. O gece masum insanları tanklarla toplarla güya kendi insanlarını biz onların insanı değiliz çok şükür. Biz bu milletin insanıyız, masum insanları katledenlere karşı durduk." diye konuştu.

Türkiye'ye karşı saldırı girişiminin yıllar öncesinden planlandığını anlatan Ürün, "Bu dava 5-10 sene önce planlanmış bir işgal isteği değil bu alçaklar tarafından 100 yıllardır planda tutulan bir konu. Bunlar Uhud'un, Bedir'in intikamını almak için Çanakkale'nin intikamını almak için geldiler. Dedelerini nasıl Çanakkale'den kovduysak Allah'ın izni ve milletin gayretiyle torunlarını da defettik." dedi.

- "İnsanlar etten duvar ördü"

Şebnem Oruç da o gece darbe girişimi duyduklarında bir terör saldırısı olarak düşündüklerini belirtti.

Daha sonra Türkiye'nin çok daha büyük bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anladıklarını ifade eden Oruç, "Bu hem bir terör saldırısı hem de bir darbe girişimiydi. Vatan Caddesine tanklar geldi. Bizim için ne yapacağımız belli olmuştu. Mısır tecrübesinden aklımıza tankların nasıl durdurulacağı geldi. Sivil araçları çapraz çapraz dizerek darbecilerin bölgedeki emniyet binasına ulaşmalarını engelledik. İnsanlar etten bir duvar ördü. Çok sıcak bir andı FETÖ mensuplarının yönettiği bir ülkede yaşamaktansa ölmeyi tercih ettik. Başarılı olsalar Pensilvanya'daki şeytanı getirip Cumhurbaşkanı yapacaklardı, Allah bizi korudu." şeklinde konuştu.

Programda Mehmet Şükrü Kıntaş ve Danyal Şimşek ile İsmet Doğan da o gece yaşadıklarını anlattı.

Programa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Ara