Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-01 17:35:17

TBMM Genel Kurulu
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Tarihinde ve sinesinde nice destanlar, nice kahramanlıklar yatan milletimiz, 21. asrın başında da yine kendi destanını yazmış, yine sinesindeki kahramanlarıyla cihana haykırmıştır." dedi.

Meclis Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yasama dönemi açılış konuşmasının ardından verilen aradan sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yerine Başkanvekili Ahmet Aydın oturdu.

Aydın, 26. Dönem İkinci Yasama Yılı'nın ülkeye, millete ve demokrasiye hayırlar getirmesini temenni etti.

"TBMM olarak, milletimiz ve ülkemiz için çalışacağımız, mesai vereceğimiz bu yasama yılında her zaman olduğu gibi, fikirlerin tartışılırken nezaket ve uzlaşıdan uzak kalmadan, verimli ve milletimiz için en iyi olanı bulduğumuz bir çalışma dönemi diliyorum." diyen Aydın, şunları söyledi:

"Hepimizin malumu olduğu üzere, Gazi Meclisimize, Cumhurbaşkanımıza, milletimize, devletimize, ülkemize ve demokrasimize beslediği hain emellerini 15 Temmuz gecesi açığa vuran alçaklar, yine en büyük tokadı bu büyük milletten almışlardır.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin, yine TBMM Başkanımız ile birlikte bu çatı altında milletin vekillerinin kahramanca göğüslerini savaş uçaklarına siper etmesiyle bu hainler gerekli cevabı almışlardır.

Tarihinde ve sinesinde nice destanlar, nice kahramanlıklar yatan milletimiz, 21. asrın başında da yine kendi destanını yazmış, yine sinesindeki kahramanlarıyla cihana haykırmıştır. Buradan bir kez daha bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum; gazilerimize bir kez daha şifalar diliyorum. Bu bağlamda, milli iradenin daha da güçlenerek, milli birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar yaşayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstererek milletimizin beklentilerini karşılayacak, huzurunu ve refahını artıracak reformların yapılacağı; Cumhuriyetimizin tam anlamıyla demokrasiyle taçlanacağı bir dönem geçirmemiz temennisiyle iktidar, muhalefet tüm gruplara ve milletvekillerine başarılar diliyorum."

Aydın, İçişleri Bakanlığından Efkan Ala'nın istifasına; İçişleri Bakanlığı'na Süleyman Soylu'nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu'nun atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini okuttu.

Ardından Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerine geçildi.



Haber Ara