Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplanıyor

TBMM Genel Kurulu, üç gündem maddesi için yarın olağanüstü toplanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 13:27:07

TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplanıyor

Genel Kurul yarın saat 13.00'te toplanarak, Irak ve Suriye tezkeresini görüşecek, RTÜK'te CHP'den boşalan üyelik için seçim yapacak. Ayrıca bağımsız bakanlar yemin edecek.

Genel Kurul çalışmalarına ülkeyi seçime götürecek hükümette yer alan bağımsız bakanların and içmesiyle başlayacak.

Daha sonra süresi 2 Ekim'de dolacak olan Suriye ve Irak tezkeresinin görüşmesine geçilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi üzerinde siyasi parti grupları söz alacak.

Bu konuda hükümete verilen bir yıllık izin süresini uzatan tezkere üzerinde hükümet adına Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül konuşacak. Ayrıca AK Parti Grubu adına İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, CHP Grubu adına İzmir Milletvekili Aytun Çıray, MHP ve HDP grubundan da milletvekilleri görüşlerini dile getirecek.

Milletvekilleri son olarak RTÜK üyeliği seçimi için oy kullanacak.  Ali Öztunç'un milletvekilliği adaylığı nedeniyle boşalan RTÜK üyeliğinde, CHP'ye düşen kontenjan için seçim yapılacak.

CHP, üyelik için CHP Grubu Basın Danışmanı İsmet Demirdöğen ve milletvekili danışmanı Şafak Akça'yı aday gösterdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara