Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 00:13:32

TBMM Başkanvekili Aydın:
TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Bugün ve bugünden sonra yaşayacağımız olayların belirlenmesinde en temel konulardan birisi Suriye'de olup bitenlerdir" dedi.

Partisinin bir restoranda düzenlediği mahalle temsilcileri toplantısına katılan Aydın, genel seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak, bu süre içerisinde seçim çalışmalarını en verimli şekilde geçirmek ve neler yapılabileceğini görüşmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Aydın, 1 Kasım'da yapılacak seçimde seçmenin tercihini belirleyecek birtakım temel parametrelerin olduğunu ifade ederek, "Siyasetin bu temel parametreler üzerinden yapılması ve konunun çok dağıtılmaması, ana konular üzerinden bir tartışma ortamının sağlanabilmesi netice almak bakımından önemlidir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Suriye'de bir kaos durumu yaşandığını ve bunun Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Bugün ve bugünden sonra yaşayacağımız olayların belirlenmesinde en temel konulardan birisi Suriye'de olup bitenlerdir. 2010 yılının Kasım ayında Tunus'ta birisi kendini yaktı ve ayaklanmaya dönüştü. Adına Arap baharı dediler ve daha sonra Mısır, Suriye ile diğer ülkeleri sardı. Bu Arap baharının hemen ardından Tunus'ta ve Mısır'da yönetimler değişti. O dönemin diktatörler gitti ve yerine yenileri geldi. Müslüman kardeşler tabanına dayalı olarak oluşan yeni yapılar bu işin ideolojik zeminidir. Çünkü bugün Türkiye'yi yöneten AKP zihniyeti ve buna dayalı olan grupların temel ideolojisi bu Müslüman Kardeşler ideolojisidir."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara