Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

TB2L temsilcisi Bilecik Belediyespor grubundan memnun

Bilecik'i bu yıl Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L)'nde temsil edecek olan Bilecik Belediyesi Baş antrenörü Yeşer Karabulut, yer aldıkları B grubunun A grubuna nazaran daha iyi olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 10:52:17

TB2L temsilcisi Bilecik Belediyespor grubundan memnun
Bilecik'i bu yıl Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L)'nde temsil edecek olan Bilecik Belediyesi Baş antrenörü Yeşer Karabulut, yer aldıkları B grubunun A grubuna nazaran daha iyi olduğunu söyledi.

Yeşer Karabulut, İHA muhabirine geçtiğimiz günlerde İstanbul Abdi İpekçi'de gerçekleşen TB2L 2016-2017 sezonu kur'a çekimi değerlendirdi. Kur'alar sonucu 2 gruplu TB2L'de B grubunda düştüklerini anlatan Karabulut, "15 Temmuz'da gerçekleşen bu hain ve çok talihsiz yaşadığımız o buhranlı günün ve bir daha yaşanması inşallah olmayacak o günün ardından ülkemizde yaşanan o kötü günleri bir daha yaşatmamasını diliyoruz Allah'tan. Aynı şekilde tüm şehitlerimize de baş sağlığı diliyoruz. O gün gerçekleşen bu olaydan sonra malum örgütün okullarının, üniversitelerinin kapatılması söz konusu oldu. Bununla birlikte Türkiye Basketbol liglerinde yer alan 5 takımı da Türkiye Basketbol liglerinden ihraç edildi. Hal böyle olunca yerine kulüplerin alınması söz konusu oldu ve çeşitli kulüpler başvuruda bulunmuşlar. Yaklaşık 21-22 kulüp TB2L'de oynamak üzere başvurmuşlar ve bizler de bunlardan bir tanesiydik. Bu kulübün kuruluş aşamasından beri amacının üst liglerde yer almak, Bilecik'i en iyi şekilde temsil etmek olduğunu düşünerek başvurumuzu yaptık. Başvurumuz Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri tarafından kabul edildi. Birçok kulübü geride bırakarak bizim kabul olmamız aslında bir başarı. Belki kamuoyunun gözünden kaçmıştır belki ülkemizin talihsiz bir dönemden geçtiği için çok fazla ön plana çıkması uygun olmadı. Bunun sonrasında geçtiğimiz hafta Perşembe günü kuralar çekildi. Grubumuz belli oldu. 10 takımdı, 2 grup halinde oynanacak TB2L. Artık TB2L'nin şakası yok, çok sert çekişmeli bir lig ve çok iyi takımlar var. B Grubunda yer alacağız. B grubu A grubuna nazaran biraz daha iyi ve tanıdığımız takımlar var. Grubumuzda geçen sene oynadığımız Aydın ve Karesi Belediyesi var. Bunların ikisi de iyi kadrolar oluşturuyorlar. Bu ligin iyi takımları olacaktır. Mersin Büyükşehir Belediyesi var. Daha önce Beko Basketbol Lig'inde oynamış, tecrübesi olan iyi bir takım. Ankara Orman Spor var, onlarda iyi takım geçen sene bu ligdelerdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi var, iyi bir takım. Çankırı Belediyesi de bizim gibi lige başvuru yaptı ve kabul edildi. Onlarda bizim gibi bu lige adapte olmaya çalışacaklar. Kepez Belediyesi var, Antalya o da geçen sene de bu ligde yer aldı. İstanbul'dan da 2 takım var. Yeşilyurt ve TED Kolejliler, bunlarda İstanbul'un köklü, iyi takımları. Öncelikli hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi Bilecikli basketbol severler iyi basketbol müsabakaları ve iyi karşılaşmalar izlettirmek. Bu noktada heyecan veren, bir sonraki maçı heyecanla beklediği bir takım yaratma düşüncesindeyiz. Artık Türkiye Basketbol 2. Ligi oynayacağız. Çok sert, çok iyi bir lig oynayacağız" dedi.

"Bu sene bizde sistemimizi değiştirmeye çalışıyoruz"

Bu sene sistemlerini değiştirmeye çalıştıklarını anlatan Karabulut, "Artık burada Bilecik'te antrenman yapan, kalan 10 tane iyi sporcularla yola devam etmek istiyoruz. Bu noktada transfer çalışmalarımızda devam ediyor. Bizim bir çizgimiz var, biz çizgimizi bozmak istemiyoruz hiçbir zaman için. Hiçbir zaman için bir yıl iki yıl bu ligde var olup çok para harcayıp üçüncü yıl yok olan kulüpler var, belediyeler var. Bir belediye süper bir takım yapıyor. 300 bin, 500 bin, işte büyük paralar harcıyorlar ertesi sene yok. Biz böyle olmak istemiyoruz. Biz basketbol branşında Bilecik'i temsil eden sürekli bir takım olmak istiyoruz en başında. İnşallah ligde kalıcı oluruz, bu ligde çalışmalarımız devam ediyor. Bu önümüzdeki günlerde artık transferde oyuncuların isimleri belli olmaya başlayabilir. İnşallah hayırlısı olur. Söylediğimiz hedefler doğrultusunda, Sayın Başkanımız Selim Yağcı'nın da bize vermiş olduğu büyük desteklerle Bilecikli basketbol severlere daha iyi bir ligde daha iyi maçlar izlettirme şansına sahibiz. İnşallah bunda da başarılı oluruz" dedi.

"29 Ekim gibi başlayacak lige hazır olmaya çalışacağız" diye belirtti

Öncelikli hedeflerinin bu ligde kalıcı olmak olduğunu ifade eden Karabulut, "Şimdi amacımız ligde kalmamız yönünde, o yönde planlama yapıyoruz. Biz birkaç sene içerisinde bu ligde kalıcı olabilirsek, bu sabit gelirlerde bir araya geldiği zaman belki daha rahat bir kulüp haline geleceğiz. Sonuçta lig yükseldikçe meblağlarda yükseliyor. Bugün TEB1L'de ki takımların harcadığı paralar belli, bizim 2. Lig'de harcanan paralar belli üç aşağı beş yukarı. Tabi biz elimizden geldiğince kalıcı, ligde iyi basketbol oynayan takım oluşturmaya gayret edeceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bazı oyuncuların, transferlerin üzerinde yoğunlaşıyoruz. İnşallah bu hafta içerisinde bazı isimlere hayırlı olsun diyerek ve önümüzdeki ayın başında 5'inde ya da 7'sinde antrenmanlara Bilecik'te başlayarak 29 Ekim gibi başlayacak lige hazır olmaya çalışacağız" dedi.

"Bu sene transferlerde sürpriz isimler var"

Bilecik Belediyesi Baş antrenörü Yeşer Karabulut, bu sene transferde ince eleyip sık dokuyacaklarını söyledi. Geçen seneki kadroda 2-3 oyuncu ile yollarına devam edeceğini anlatan Karabulut, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen sene Afyon'da 1. Lig'de oynamış, 4 numara pozisyonunda bir uzun oyuncu var. Geçen sene bölgesel ligi birinci bitirmiş Aydın'dan iki oyuncu var. Boluspor'dan bir oyuncu var. Çorlu Belediyespor'dan bir oyuncu var. Temas halinde olduğumuz, ön görüşmeler yaptığımız oyuncular var. Bu oyunculara onlarla ilgilendiğimizi, beğendiğimizi söyledik. Bunlardan bazılarını sizlerde tanıyorsunuz burada yolu kesişmiş oyuncular da var. Bizde oynadılar. Onlar da netleşecek bu hafta içi. Bu hafta içi sayın başkanımızla muhtemelen yarın bir toplantı gerçekleştireceğiz. Şartlar olgunlaşırsa oyuncuları arayıp buraya davet edeceğiz. Geçen sene ki kadrodan şuanda tutmayı düşündüğümüz minimum iki maksimum üç, dört oyuncu var. Net giden isimler, Metin var Kocaeli'nde bir takımla anlaştı. Kendisine teşekkür ettik. Yaşı da zaten biraz ilerlemişti. Buğra, Boray gibi genç oyuncular vardı, onlara da güle güle dedik. Bu seneki kadromuzdan Aykut Karcı geçen sene çok iyi bir sezon geçirdi. Saday o da bizim evlat pozisyonunda gibi bir de oradan Emre gibi, İbrahim gibi Sinan gibi oyunculardan da transfer durumlarına göre alacağımız oyuncuların durumlara göre buyurun gelin ya da kusura bakmayın artık sizlerle çalışamayacağız diyeceğiz."

"Bu hafta yeni başkanımız belli olacak"

İHA muhabirinin "Şuna en çok kulübün başına Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın oğlu Av. Emin Yağcı'nın geçeceği konuşuluyor" sorusuna Karabulut, "Bu konuda bir netlik yok şuanda. O da bu hafta içi netleşir diye düşünüyorum. Biz yeni bir lige çıktık. Takımda da bir revizyon lazım. Yönetimde de belki bir revizyon lazımdı. Bir heyecan, genç, dinamik bir yönetim kurulu. Bu genç, dinamik yönetim kuruluyla daha başarılı olacağımız bir sezon geçirebiliriz. Bu noktada hazırlıklarını yapan bir kulüp başkanımız olacak. O da hazırlıklarını yapıyor. Hem yönetim anlamında, hem de kendi anlamında planlamalarını yapıyor. O da bu hafta içerisinde en geç artık tanıtımı yapılacaktır. Anlaştığımız oyuncularla bir imza töreni gerçekleştiğinde belediye başkanımız da kulüp başkanımızı açıklayacaktır. Kendisi genç, dinamik, heyecanlı, Bilecik'i seven, Bilecik için bir şeyler yapmaya çalışan yönetim kurulu ve başkan olacak" ifadelerine yer oldu.

Haber Ara