Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

'Tazminat konusunda uzlaşıldı' iddiası

Türkiye ve İsrail heyetleri, Cenevre'de bir görüşme gerçekleştirdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 00:30:38

'Tazminat konusunda uzlaşıldı' iddiası

İsrail ve Türkiye heyetleri, Mavi Marmara saldırısından sonra ilişkileri normalleştirmek için İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

NTV'nin haberine göre, Haaretz gazetesi dün Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde İsviçre'de yeni bir görüşmenin planlandığını duyurmuştu. Türk yetkililer, haberle ilgili soruları "Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz" diyerek yanıtlamıştı. 

Cenevre'deki görüşmede Türkiye heyetine Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlık ediyor. İsrail heyetini ise Netanyahu'nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil ediyor.

'TAZMİNAT KONUSUNDA UZLAŞILDI'

Görüşmede, Türkiye ve İsrail 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Tazminat konusunda uzlaşıldığını belirten yetkililer, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağına ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi. 

Haaretz gazetesine konuşan İsrailli yetkililer ise Tel Aviv açısından 2 konuda uzlaşma olmadığını söylemiş, "Biri Türk gemilerinin Gazze limanına yaklaşması, diğeri Hamas'ın Türkiye'deki ofislerinin kapatılması" demişti.

İki ülke heyetleri son olarak aralık ayında bir araya gelmişti.

Haber Ara