Dolar

32,4817

Euro

34,9637

Altın

2.436,34

Bist

9.716,77

Tatvan'dan darbe girişimine tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, darbenin önlenmesinde birinci kahramanın millet olduğunu söyleyip, 'Darbe girişiminde bulunanlar inşallah en ağır şekilde cezalandırılacaktır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 13:01:07

Tatvan'dan darbe girişimine tepkiler
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, darbenin önlenmesinde birinci kahramanın millet olduğunu söyleyip, "Darbe girişiminde bulunanlar inşallah en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelen Demiröz, darbe girişimi esnasında AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin birlik olup meclisten ayrılmadığını hatırlatarak, "Ankara'dan geldim ve Başkomutanımızın selamını getirdim. Bu milletin özgürlüğü, bayrağı, toprağı, namusu, dini ve imanı adına canını nasıl verdiğini, seve seve şahadete gittiğini bütün dünya gördü. Bu hainlere bu ülkeyi çiğnetmemek için canlarını verdiler. Çocuklarımız, geleceğimiz, cumhuriyetimiz, demokrasimiz için verdiler. Allah onlardan razı olsun. Sayın Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini aldıktan sonra sokaklara ve meydanlara indiniz, bizler de sizden aldığımız cesaretle ve güçle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) savunmaya başladık. Hepimiz gönülden buradayız, hepimizin gönlü ülkemiz için atıyor, demokrasi için atıyor, çocuklarımızın geleceği için atıyor. Tatvan'ın 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı dik duruşu ve direnişinin hikayesi ilk günkü gibi hatırlarımda. Dakika dakika takip ettik. Allah hepinizden razı olsun. Bu darbenin önlenmesinin birinci kahramanı sizlersiniz, millettir. Bizler de bulunduğumuz yerde sevk ve idare için bekledik. Sabahlara kadar bizlerde nöbet bekliyoruz. Çünkü demokrasinin kalbi Ankara'daki TBMM'dir. Kökü dışarıda olan bu sinsi hainler, maalesef demokrasi muhabbetine füze ile saldırdılar, uçakla saldırdılar. Milletvekillerini yıldıracaklarını zannettiler. Ama hiçbir parti ayırımı olmadan AK Parti'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi, HDP'lisi el ele olup meclisten ayrılmadı. Hainler ayıklanacak. Bu milletin bağrından çıkan insanlar ne istiyorsa, onlara nasıl bir ceza istiyorsa, TBMM'nin görevi odur. İnşallah en ağır şekilde bunlar cezalandırılacaktır. Bu millete çektirdikleri acıların cezasını onlar da çekecekler. Yeni bir anayasa ile bu milletin önü açılacak, inşallah bu darbe birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olacak. Hep birlikte olacağız ve ülkemizi en iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Haber Ara