Dolar

32,5863

Euro

34,8427

Altın

2.506,94

Bist

9.673,52

Tataristan'da İslam Akademisi inşa ediliyor

Tataristan'da Rusya desteği ile Bulgar İslami Akademisinin temeli atıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 19:35:27

Tataristan'da İslam Akademisi inşa ediliyor

Volga nehri yakınlarındaki Bulgar şehri halkının İslam dinini resmen kabul etmesinin yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde şehirde yapılacak İslami Bulgar Akademisinin temeli atıldı.

Tataristan Cumhurbaşkanlığı resmi web sitesindeki habere göre, törene Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnehanov, eski Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev, Rusya Müslümanları Merkez Dini İdaresi Başkanı Talgat Tajuddin, Tataristan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Kamil Samigullin, Kazan Rus Ortodoks Kilisesi Metropoliti Feofan katıldı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnehanov törenin açılış konuşmasında, günümüzde maneviyatı korumanın önemli olduğunu, bunun için ise manevi müesseselerine büyük ihtiyaç olduğunu belirtti. Minnehanov, Tataristan'da dünyada tanınmış pek çok Müslüman liderler yetiştiğini, ancak son 100 yılda bu alanda büyük kayıplar verildiğini ve artık her şeyi yeniden tekrar canlandırmak gerektiğini söyledi.

"Tatar lider, "Federal hükümet ve bizzat Rusya Devlet Başkanının desteği ile biz dünya derecesinde bir dini eğitimi merkezi inşa ediyoruz. Biz zor bir zamanda yaşıyoruz. Bugün biz kendi örneğimizde barış ve uyum içinde yaşamayı göstermemiz gerek. Bize atalarımız tarafından miras kalan gelenek ve töreler bu konuda gerekeni sağlayacaktır” dedi.

Rusya Federasyonu Milliyetler Ajansı Başkanı Igor Barinov yaptığı konuşmada Bulgar İslami Akademisi gibi projelerin sadece Tataristan için değil, tüm Rusya için büyük önem taşıdığını belirtti. Barinov, "Bunun gibi projeler halklar ve dinler arasında barış ve uyumu güçlendirmek için hizmet edecektir” dedi.

Gelecekteki Rusya ve dünya Müslümanlarına hizmet vermesi düşünülen İslami Akademisi temeline konulan kapsülde gelecek nesillere barış, hoşgörü ve saygıyı dillendiren ve Rus, Tatar, İngilizce ve Arapça dillerinde yazılan bir mesaj bırakıldı.

Haber Ara