Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

Tarla Yangını Çiftçiyi Perişan Etti

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 ayrı yerde çıkan yangınında, buğday ekili arazi kül oldu. Tarlası yanan çiftçiler, büyük şok yaşadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 08:47:11

Tarla Yangını Çiftçiyi Perişan Etti
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde 2 ayrı yerde çıkan yangınında, buğday ekili arazi kül oldu. Tarlası yanan çiftçiler, büyük şok yaşadı.

İlk yangın Hayrabolu yolu üzeri Gönence Mahallesi Çifteköprüler mevkiinde çıktı. Yoldan geçen araçlardan atılan sigara izmariti sonucu çıktığı iddia edilen yangında, alevler rüzgarla birlikte büyüdü. Yangına, kepçe ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Hidayet Çalık ve Sarnıçlı Ender Özcan'a ait 30 dönüm biçilmemiş buğday hasadının yandığı belirtildi.

TARLAYI BİÇECEKTİK, KISMET DEĞİLMİŞ

Olay yerinde konuşan Bayram Ayten isimli çiftçi, "Tarlalarınız yanıyor dediler ve biz de yangını duyar duymaz buraya geldik. Bu akşam makinemiz biçmeye geliyordu. Maalesef kısmet değilmiş. İtfaiye ve kepçelerle yangına müdahale edildi. Zararımız büyük, eğer bilerek yapanlar varsa yanlış yapıyorlar" dedi.

MAHALLE HALKI TRAKTÖRLERİYLE SEFERBER OLDU

Diğer yangın ise Hacısungur-Evrenbey arasındaki Höyük mevkiinde bulunan arazide çıktı. Buğday tarlalarını saran yangın, rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana yayıldı. İtfaiyeye haber veren mahalle halkı, yangınının kontrol altına alınması için traktörüyle yardıma koştu. Yangın, itfaiye ekipleri ve vatandaşların müdahalesiyle uzun uğraşlar sonucu söndürüldü.

Yangına ilişkin konuşan Evrenbey Mahallesi Muhtarı Nurettin Çelik, "Meydana gelen yangında, 35 dönümü biçilmemiş olmak üzere 50 dönüm arazi kül oldu. Yangının nasıl çıktığını bilmiyoruz. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kaydetti.

Özcan Komit, Rahmi Dede, Rasim Gülmez ve İsmail Gül'e ait buğday tarlasının yangında zarar gördüğü belirlendi.

Haber Ara