Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Tarım kuruluşlarının bilgilerini çalan 2 kişi tutuklandı

Tarım kuruluşlarının bilgilerini çalan 2 kişi tutuklandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 13:17:09

Tarım kuruluşlarının bilgilerini çalan 2 kişi tutuklandı
Diyarbakır'da tarım kuruluşlarına ait bilgisayarlara girip, çaldıkları bilgilerle sahte kayıt oluşturarak kamu kuruluşlarını zarara uğratan 2 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "fiber internete geçileceği ve sistemin kontrol edileceği" bahanesi ile tarım kuruluşlarına ait bilgisayardan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) izinsiz girip çiftçilerin banka hesap ve arazi bilgileri ile kurumlara ait banka hesap kayıtları, kimlik, şifre ve diğer bilgilerine ulaşarak, sahte kayıt oluşturdukları ve kamu kuruluşlarını zarara uğrattıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, "Bilişim sistemine girme, kamu kurum ve kuruluşlarını zararına dolandırıcılık, kişisel verileri ele geçirme ve özel belgede sahtecilik" suçlarından 2 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslar üzerinde, özel bir firmanın amblemi bulunan yelek, yaka tanıtım kartı, bilgisayar ve cep telefonu ele geçirildi.

Emniyetteki işlem ve savcılıktaki ifadelerinin ardından Silvan Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.




Haber Ara