Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 15:35:53

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne doğru
Bu yıl 654'üncüsü gerçekleştirilecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni tanıtmak amacıyla yola çıkan Kırkpınar tanıtım tırı, gittiği illerde ilgi gördü.

Belediyeden yapılan açıklamada, tanıtım tırının 654 yıldır devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ulusal ve uluslararası basında daha fazla yer bulmasını sağlamak ve yağlı güreşleri sevdirmek amacıyla yola çıktığı belirtildi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında ulusal bazda birçok etkinlik düzenlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Veli Efendi Hipodromu'nda ikinci Tarihi Kırkpınar Koşusu gerçekleşti. Ayrıca, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katkılarıyla Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin şanlı tarihinin yüzyıllar sonrasına taşınabilmesi için Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali Bilgi ve Dokümantasyon Merkezi kuruldu. Ayrıca tanıtım için şehir şehir gezmek gerek düşüncesiyle başlayan projede Kırkpınar'ın simgeleriyle süslenen tır, 6 farklı ili gezdi. 6 günde Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Denizli'ye giden tanıtım tırı, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Kırkpınar'ı tanıtan sinevizyon gösterisinin yapıldığı tırda vatandaşlar 654 yıllık geleneğe davet edildi."

Tanıtım tırı, 654'üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlayana kadar 20 ili gezecek.

Haber Ara