Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Tarasov: Türkiye, Kürtlere zeytin dalı uzatmalı

Rus uzman Stanislav Tarasov, ‘Birçok cephede savaşan Türkiye, Kürtlere zeytin dalı uzatmalı’ yorumunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 04:34:08

Tarasov: Türkiye, Kürtlere zeytin dalı uzatmalı

Türkiye'nin başta PKK olmak üzere Suriye yönetimi ve IŞİD'in de dahil olduğu birçok cephede ‘savaştığını' belirten Rus uzman Stanislav Tarasov, Ankara'nın Kürtlere ‘zeytin dalı' uzatması ve Moskova'yla ilişkilerin sıkılaştırılması gerektiğini söyledi.

Sputnik'te yer alan bilgide; Rus haber ajansı Regnum'da yayınlanan yazısında, geniş bir yelpazede ‘düşmanlara' sahip olan Türkiye'nin mücadele ettiği ilk unsurun PKK olduğunu belirten Stanislav, Suriye'deki Kürtleri de destekleyen örgütün Türkiye'nin güneydoğusunda ‘neredeyse' hükümete paralel bir yapılanma kurduğunu savundu. 

‘ANKARA IŞİD YERİNE ŞAM VE PYD'YLE MÜCADELE EDİYORDU'

Türkiye'nin mevcut savaş gündemindeki ikinci cephenin ise IŞİD'e karşı açıldığını kaydeden Rus uzman, “Ankara, son günlere kadar bu terörist grupla kapsamlı bir mücadele içine girmemişti çünkü bunun yerine Suriye ordusu ve PYD'yle savaş içerisindeydi” dedi.

‘ŞAM'LA ORTAK BİR ZEMİNDE BULUŞULMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün bunların yanı sıra, ‘paralel devlet' denen ve 15 Temmuz darbesinin arkasındaki isim olduğu ifade edilen Fethullah Gülen'le bağlantılandırılan yapıyla da mücadele ettiğini aktaran Stanislav, “Türkiye'nin bu çok cepheli çıkmazdan kurtulması ancak PKK'yla barış görüşmelerine girilmesi, Şam'la bir ortak zeminde buluşulması ve ABD'nin desteğinin alınması durumunda çıkabilir. Aynı zamanda Rusya ve İran'la ilişkileri geliştirmek de uluslararası arenada Türkiye'ye olağanüstü bir önem kazandırır” diye konuştu.

 

Haber Ara