Dolar

32,3498

Euro

35,1287

Altın

2.302,35

Bist

9.079,97

Tanklar Türkiye'ye gelip neden geri döndü?

Cerablus'ta kontrolün sağlanmasının ardından Türkiye'ye dönen Türk tankları, çok farklı bir şekilde tekrar Cerablus bölgesine geri döndü. Yapılan bu hareketin hem yüksek vurucu güçle bölgeye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, hem de Türkiye’nin gerektiğinde kara birliklerini, zırhlı araçlarını yeniden Cerablus’a sokabileceğini bölgedeki bütün unsurlara göstermek mesajı verdiği belirtildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 12:26:38

Tanklar Türkiye'ye gelip neden geri döndü?

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye'nin desteğiyle IŞİD'den temizlenen Cerablus'ta kontrolün sağlanmasından sonra sınırı geçen Türk tanklarından bazıları Türkiye'ye geri döndüp sonra tekrar Cerablus'a doğru harekete geçti ancak bu kez izledikleri yolla dünyaya 'çok ince' bir mesaj verildi. Önceki gün 3 hat açılarak bölgeye intihal eden tanklar sınırdan açılan 7 yeni hatla beraber toplam 10 hattan tekrar Cerablus bölgesine intikal etti.

BÜTÜN BÖLGEYE MESAJ VERİLDİ

Yapılan bu hareket altında iki önemli anlam barındırıyor. Hem yüksek vurucu güçle bölgeye yönelik tehditleri ortadan kaldırmak, hem de Türkiye'nin gerektiğinde karabirliklerini, zırhlı araçlarını yeniden Cerablus'a sokabileceğini bölgedeki bütün unsurlara göstermek.

Haber Ara