Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Taliban'dan yeni liderle ilgili açıklama

AFP'ye dayandırılan bir habere göre; Taliban'ın Yüksek Konseyi, sözcülerinin liderleri Molla Mansur olduğu açıklamasını yalanladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 12:56:28

Taliban'dan yeni liderle ilgili açıklama

Taliban'ın Yüksek Konseyi, Molla Ömer'in ölümünün ardından Molla Mansur'un yeni lider olarak seçildiği yönündeki haberleri reddetti ve taziyelerden sonra yeni liderin seçileceğini duyurdu.

Örgütün en üst karar alma organı olan "Afganistan İslami Emirliği Yüksek Konseyi" tarafından basına gönderilen açıklamada, "Molla Ömer'in ölümünün ardından bir grup, kendi başına ve kendi çıkarları için Molla Ahtar Muhammed Mansur'u yeni lider olarak seçti ve bu konuda bizim ve alimlerin görüşünü almadı. Bu seçimin İslam'ın prensiplerine aykırı olduğunu düşüyoruz" denildi.

Açıklamada, Yüksek Konseyi ve Molla Ömer'in ailesine iletilecek taziyelerin ardından "alimler, mili şahsiyetler ve Taliban Yüksek Konseyi üyelerinin katılacağı bir toplantıda" yeni liderin seçileceği duyuruldu. Açıklamada, "Yeni liderin her açıdan liderlik vasıflarına sahip olması gerekir" ifadesi yer aldı.

Taliban'ın Yüksek Konseyi, yeni liderin seçilmesine kadar militanları "sabırlı olmaya ve kimseye aldanmamaya" davet etti.

Haber Ara