Dolar

32,5555

Euro

34,8878

Altın

2.433,84

Bist

9.645,02

Taliban liderinin ölümü DNA ile kesinleştirildi

Afgan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur ölümünün doğrulanması için yapılan DNA testi sonucu açıklandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 21:39:31

Taliban liderinin ölümü DNA ile kesinleştirildi

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han, ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında öldürülen kişinin Afgan Talibanı lideri Molla Ahtar Mansur olup olmadığının anlaşılması için yetkililerin DNA testi yapıldığını ve test sonucu Molla Ahtar Mansur öldürüldüğünün doğruladığını açıkladı.

Pakistanlı kaynakların haberine göre, geçtiğimiz günlerde Mansur'un akrabalarından birinin cesedi teslim almak için kendileriyle irtibata geçtiğini belirtmiş, bunun ancak DNA testinin yapılmasının ardından gerçekleştirilebileceğini bildirmişti.

Taliban lideri Molla Ahtar Mansur, 21 Mayıs'ta Pakistan'ın Belucistan eyaletinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü bildirilmişti. ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı.

Molla Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliğindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından, örgütün yönetici şura üyesi olan Mansur, son beş yıldır Taliban lideri Molla Ömer'in yardımcısı olarak görev yapmıştı ve örgütün icra işlerine bakıyordu. Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından, Afganistan Talibanı, Temmuz 2015'te Mansur'u yeni liderleri olarak belirlemişti.

Haber Ara