Dolar

32,5144

Euro

34,7999

Altın

2.428,08

Bist

9.693,67

Suudi Bakandan Putin'e ikinci 'ikna ziyareti'

Kommersant gazetesi Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret edeceğini ve ikili görüşmede Suriye konusu ele alınacağı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 15:48:09

Suudi Bakandan Putin'e ikinci 'ikna ziyareti'

Suriye krizi ve Ortadoğudaki başka sorunların Rusya ve Suudi Arabistan arasında diplomasi trafiğinin hızlanmasına neden oldu. Bu kapsamda, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman Rusya'nın Soçi şehrinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Kommersant gazetesinin haberinde Prens Muhammed bin Salman'ın 11 Ekim'de gerçekleşeceği belirtilen ziyaretinin, Riyad hükümetinin Suriye'deki hava operasyonları nedeniyle Moskova'yı eleştirdiği bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekildi.

Gazete, Suudi Prens'in 'beklenmedik Rusya ziyaretinin' Riyad'ın, yeni bir politika benimsemeye ve Moskova ile Suriye krizinin siyasal çözümünün şartları için bir anlaşmaya varmaya hazır olduğu izlenimi verdiği ifade edildi.

'ESeD'LE İLGİLİ TUTUMUNU DEĞİŞTİRMESİNİ İSTEYECEK'

Kommersant'a göre bu yıl Rusya'ya ikinci ziyaretini gerçekleştirecek Prens Muhammed bin Salman, stratejik partnerlik ve milyar dolarlık projeler önererek, Moskova'yı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'la ilgili tutumunu değiştirmesi için ikna etmeye çalışacak.

 

Haber Ara