Dolar

32,3578

Euro

35,0024

Altın

2.326,06

Bist

9.124,80

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında saldırı

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 00:18:07

Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında saldırı
Husiler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında bulunan Necran kentine balistik füze fırlattıklarını duyurdu.

Husilerin kontrolündeki SABA Haber Ajansı'nın askeri kaynaklara dayandırdığı habere göre, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı milisler, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırında bulunan Necran kentine balistik füze fırlattı.

Söz konusu saldırının, Yemen'de çatışan tarafların 11 Nisan'da yürürlüğe soktuğu ateşkesi ihlal etmeye devam eden saldırılara karşılık hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetleri'nin, Yemen'den atılan bir balistik füzeyi havada imha ettiği bildirildi.

- Taiz ve Ma'rib'te Husilerin saldırıları

Yemen'in Taiz ilinde Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinin yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırılar ve meşru yönetim yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile çıkan çatışmalarda 3 kişinin öldüğü, 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz kentinde Husiler ile devrik lider Salih güçlerinin, ağır ve orta sınıf silahlarla yerleşim bölgelerini hedef aldığı saldırılarda 1 sivil hayatını kaybetti, 5'i yaralandı.

HDG kaynakları da Taiz kentinin Ed-Dabab bölgesinde Husiler ve Salih yanlısı güçler arasında çıkan çatışmalarda 2 HDG mensubunun öldüğünü, 9'unun yaralandığı, Marib'te Husilerin HDG'ye düzenlediği roketli saldırıda da 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı. Müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesinin de içinde olduğu insani, siyasi ve güvenlik alanlarında kurulan komisyonların toplantısı ise 14 Mayıs'ta başlamıştı.




VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara