Dolar

32,3279

Euro

35,0808

Altın

2.299,27

Bist

8.988,38

Sürücü sınava giren ’joker’ler gözaltına alındı

İstanbul'da geçtiğimiz cumartesi günü yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavına, başkalarının yerine giren ve ‘'joker' olarak tabir edilen 11 kişi ile asıl sürücü adayı 11 şahıs olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 19:11:16

Sürücü sınava giren ’joker’ler gözaltına alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Aday Sınavı'na Bağcılar'da girecek bazı kişilerin yerine, ‘joker' diye tabir edilen adayların gireceği yönünde polis ekiplerine bir ihbar geldi. İhbarı değerlendiren Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri geçtiğimiz hafta sonu ilçede sınavın yapıldığı 13 okulda çalışma başlattı. Polis ekipleri sınav başladıktan sonra sınıflarda yaptığı kontrollerde, sahte belgelerle başkalarının yerine sınava giren 11 ‘Joker' adayı tespit ederek gözaltına aldı. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda ‘Joker' adayların kimlerin yerine sınava girildiğini belirledikten sonra asıl 11 sürücü adayını da gözaltına aldı.

Aralarında sürücü kursu yöneticisi ve çaycısının da bulunduğu Bağcılar Asayiş Büro Amirliği'nde ifadelerine başvurulan ‘joker' adaylar, iddiaya göre sürücü kursuna kayıt olan ve sınava girmek istemeyen adaylarla bir araya getiriliyor. Yapılan pazarlık sonucunda sınav için ‘Joker' aday asıl sürücü adayından sınava girmek için en az 3 bin lira, en fazla 5 bin lira para karşılığında anlaşarak sınava girdikleri belirlendi. Edinilen bilgiye göre sürücü adayları ilk ifadelerinde, sınav bitene kadar evlerinden dışarıya çıkmadıkları ve sınavı kaybetmemek adına sınava başkalarını soktuklarını söyledikleri iddia edildi.

Polis ekipleri alınan ifadeler doğrultusunda olayla ilgisi bulunan 3 kişiyi daha ararken, Bağcılar Asayiş Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan 22 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol hükümleri uygulandığı öğrenildi.

Haber Ara