Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

Suriyelilerden FETÖ'nün darbe girişimine tepki

Suriyelilerden FETÖ'nün darbe girişimine tepki

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-27 14:21:28

Suriyelilerden FETÖ'nün darbe girişimine tepki
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'da yaşama tutunmaya çalışan Suriyeliler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu binasında bir araya gelen Suriyeliler, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine tepki göstererek, Türkiye'ye destek verdi.

Suriyeliler adına gazetecilere açıklama yapan Bab kentinin eski müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut, uzun süredir ülkelerindeki olumsuzluklar nedeniyle Türkiye'de bulunduklarını ve burayı ikinci vatanları olarak gördüklerini söyledi.

FETÖ darbe girişimi sırasında üzüntü yaşadıklarını anlatan Mesut, yaşanan süreci İslam'ın ilk yıllarında meydana gelenlere benzetti.

Mesut, son yıllarda Türkiye'nin çok büyüdüğünü ve burada çok iyi ağırlandıklarını dile getirerek, bu istikrardan rahatsız olanların ülkeyi işgal etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin yanında olduklarını vurgulayan Mesut, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün Müslümanların ikinci ülkesi Türkiye'dir. Burada en iyi şekilde ağırlanıyoruz, herkes kardeşçe yaşıyor. Türkiye son yıllarda her anlamda dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline geldi. Bundan rahatsız olan içerideki ve dışarıdaki hainler büyük bir İslam devleti istemiyorlar. Bunun için böyle bir işe kalkıştılar. İstikrarı yok etmek istediler, darbe yapmak istediler."

Türk halkı ve Erdoğan'ın buna izin vermediğine işaret eden Mesut, "Birlik olarak bu hainlere karşı durdular. Geceleri yatmadan ülkeleri için mücadele ettiler. Bunu en iyi anlayan Suriyeliler olarak biz de onlarla beraberiz, Türkiye'de olumsuzluk yaşanmaması için biz de gayret edeceğiz. Allah'ın izniyle bu güzel ülke hep böyle kalacak inşallah." sözlerine yer verdi.



Haber Ara