Dolar

32,3787

Euro

35,0444

Altın

2.326,37

Bist

9.134,82

Suriyeli öğretmenin öğrenci hasreti

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan İngilizce öğretmeni Faysal Yusuf, öğrencilerine kavuşacağı günün hayalini kuruyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 17:46:11

Suriyeli öğretmenin öğrenci hasreti

AA'dan Yahya Sezgin'in haberine göre; Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan ve Muş'un Hasköy ilçesinde tarlalarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan İngilizce öğretmeni Faysal Yusuf, vatanını ve öğrencilerini özlüyor.

Türkiye'de önce Hatay'a, daha sonra da Muş'a gelen Faysal Yusuf, Hasköy ilçesine bağlı Gökyazı köyü yakınında kurduğu çadırda ailesiyle yaşam mücadelesi veriyor.

Kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle soğukla mücadele eden Yusuf ailesinin tek isteği, savaşın sona ermesinin ardından ülkelerine geri dönmek.

Faysal Yusuf, AA muhabirine, ülkesinde İngilizce öğretmenliği yaptığını, savaş nedeniyle Suriye'yi terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Türkiye'de ailesini geçindirebilmek için bir süre iş aradığını anlatan Yusuf, Gökyazı köyündeki tarlalarda meyan kökü toplayarak geçimini sağladığını ifade etti.

Yusuf, "Savaş nedeniyle zor durumda kaldık. Tarlalarda günlük 40 liraya çalışıyorum. Ülkemi ve öğrencilerimi çok özledim. Savaşın biteceği ve öğrencilerime kavuşacağım günün hayalini kuruyorum" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara