Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Suriyeli muhaliflerden karar: Yüz yüze görüşmeyiz

Türkiye, Rusya ve İran'ın girişimiyle Kazakistan'ın başkenti Astana’da düzenlenen Suriye görüşmelerinin başlamasına dakikalar kala, Suriyeli muhaliflerden flaş bir karar geldi.Kritik görüşmeler TSİ 11.00 sularında başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-23 11:08:53

Suriyeli muhaliflerden karar: Yüz yüze görüşmeyiz

AFP'nin haberine göre, Suriyeli muhalifler, ilk oturumda Esad rejiminin Astana'ya gönderdiği heyetle yüz yüze görüşmeyi reddetti.

Açıklamayı, görüşmelere katılacak olan Suriye muhalefeti heyetinin sözcüsü Yahya el Aridi yaptı.

Daha önce de Reuters'a konuşan Aridi, Suriye'de barışın sağlanması için bugün Astana'da başlayacak olan müzakerelerde sadece ateşkesi daha sağlam temellere oturtmanın ve insani konuların görüşüleceğini belirtmişti.

Aridi, "Siyasi görüşmelere girmeyeceğiz, tek konu ateşkese riayet ve kuşatma altındaki Suriyelilerin acılarının hafifletilmesi ile alıkonulanların serbest bırakılması ve insani yardım ulaştırılması" dedi. Aridi, "Dikkatin bu konulara yoğunlaşmasını önlemek Suriye rejiminin çıkarına. Suriye rejimi Astana'daki varlığımızın teslim olmak olduğunu düşünüyorsa bu bir aldanmadır" diye konuştu.

SANA: TOPLANTILAR BAŞLADI

Suriye resmi haber ajansı SANA ise az önce toplantıların başladığını duyurdu.

Haberde, "Suriye'de çözüme ilişkin Astana toplantısı Suriye Arap Cumhuriyeti heyeti ve diğer heyetlerin katılımıyla başladı" denildi.

 gors

DÜNYANIN GÖZÜ BU GÖRÜŞMELERDE

Astana'daki Rixos otelinde düzenlenen görüşmelerin yarın öğle saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

Türkiye ve Rusya, Astana toplantısından sonuç çıkması hedeflendiği için katılımcı ülke sayısını daha önce Cenevre'de yapılan toplantıların aksine sınırlı olmasını uygun buldu. Bu kapsamda İran, katılımcı ülke olarak toplantıda yer alıyor. BM'nin de katıldığı toplantı için davetin gönderildiği ABD'yi de Astana'da Kazakistan Büyükelçisi George Krol temsil edecek. İran, ABD'nin toplantıya katılmasına karşı çıkmıştı. Ancak Ankara ve Moskova, ABD'nin katılmasını uygun bulmuş ve Washington'a Astana daveti gönderilmişti.

 GÖRÜŞMEYE KATILANLAR

MZK

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara