Dolar

32,4961

Euro

34,9162

Altın

2.435,83

Bist

9.716,77

Suriyeli gazeteci Halid İsa hayatını kaybetti

Hadi Abdullah ve kameramanı Halid İsa Esed Rusya  Esed rejimi tarafından geçen hafta düzenlenen suikast sonucu ağır yaralandı. Kameraman Halid İsa ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde dün akşam hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-25 15:43:59

Suriyeli gazeteci Halid İsa hayatını kaybetti

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Furkan Azeri

Suriye direnişin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif gazetecilik yapan ve dünya medyasına servis ettikleri haberler ile öne çıkan gazeteci Hadi ve kameraman Halid İsa ofislerinden haber çekimine gittikleri sırada Halep'in Cisre Hac bölgesinde arabalarına yerleştirilen bombanın infilak etmesi ile ağır yaralanmışlardı. 

Acil olarak Halep'te hastaneye kaldırılan Hadi ve kameraman Halid İsa doktorların kısıtlı müdahalesinden sonra Türkiye'ye sevk edildiler.

Doktorların bütün müdahalelerine rağmen kameraman Halid İsa tedavi gördüğü yoğun bakımda 7 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetti.

Hadi Abdullah'ın ise tedavisi yoğun bakımda davam ediyor.

SADECE GAZETECİLİK YAPAN HADİ ABDULLAH VE HALİD İSA NEDEN HEDEF SEÇİLDİ?

Suriye'de, Rusya ve rejimin hedef gözetmeksizin özellikle Halep'e yoğun olarak yaptığı hava saldırıları ve IŞİD'in geçtiğimiz sene Suriye'de gazetecileri kaçırıp infaz etmesinden sonra gazeteciler bölgeye gitmiyor bu nedenle bölge halkı kendi imkânları ile amatör şekilde seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyorlar.

Böyle bir ortamda gazeteci Hadi Abdullah ve Halid İsa çatışmaların en sıcak olduğu bölgelerde kalarak Rusya ve rejimin sivil halka yönelik hava saldırılarını en yalın hali ile belgeleyip dünyaya servis ediyorlardı.

Hatta geçtiğimiz ay Halep'te çocuk hastanesine yapılan hava saldırısında bölgeye ilk ulaşan kameraman İsa,olay yerinden çektiği fotoğraflar ve videolar ile saldırıyı dünyanın önemli yayın organlarından; CNN International, Washington Post, The Wall Street Journal, The New York Times gibi gazetelerin ve televizyon kanallarının manşetlerine taşımayı başarmış bunun üzerine BM Rusya'yı sert şekilde kınamıştı.

Hadi Abdullah ve kameraman Halid İsa, Suriye halkının sesini duyurmak için Independent, Orient News ve TRT Arapça için de muhabirlik yapıyorlardı.

Sosyal medyayı da çok aktif kullanan Hadi ve İsa yarım milyona yakın takipçisine her gün sıcak bölgeden Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak bilgi veriyorlardı.

Daha önce 3 kez yaralanan ve mesleğinin başına dönmeyi başaran Gazeteci Halid İsa bugün aramızdan ayrılırken Hadi Abdullah ise Hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

 

Haber Ara