Dolar

32,3650

Euro

34,9694

Altın

2.325,97

Bist

9.105,54

Suriyeli çocuklara bayram hediyesi

Yalova'da bir erkek kuaförü, Suriyeli sığınmacı ailelerin 0-10 yaş grubundaki çocuklarına Ramazan Bayramı dolayısıyla ücretsiz tıraş hizmeti vereceğini bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 15:12:21

Suriyeli çocuklara bayram  hediyesi

AA'nın haberine göre, Süleymanbey Mahallesi'nde iş yeri bulunan kuaför Ramazan Balcı, Suriyeli sığınmacı ailelerin, bayramı memleketlerinden ayrı buruk bir şekilde geçireceğini söyledi.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularına dikkati çekmek amacıyla bir kampanya başlattığını belirten Balcı, "Bu işi reklam için yapmıyorum. İş yerimin camına herhangi bir yazı asarak duyuru yapmadım çünkü bu işi tamamen hayır için Allah rızası için ve 'ülkemize misafir olarak gelenlere bir faydamız olsun' diye yapıyorum" ifadesini kullandı.

Balcı, 2 temmuz'dan itibaren dükkanına getirilen 0-10 yaşlarındaki Suriyeli çocukları ücretsiz tıraş ettiğini dile getirdi.

"Elimde daha başka imkanlar da olsa ihtiyaç sahipleri için kullanırım"

Söz konusu çocuklar ve ailelerinin gurbette zorluklar içinde hayata tutunmaya çalıştığını vurgulayan Balcı, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar dilimizi bilmiyor, yer bilmiyorlar. Yalova'ya gelen ailelerin de nüfusu kalabalık. Belki çocuklarını tıraş ettirecek paraları yok çünkü geçinmekte sıkıntı çekiyorlar. Devletimiz, hükümetimiz bu insanlara yardımcı oluyor ama nereye kadar. Bizim de esnaf olarak taşın altına elimizi koymamız lazım. Herkes gücü nispetinde yardım ederse ülkemize de yük olmayız. Kuaför olarak üzerime düşenin bu olduğunu düşünüyorum. Elimde daha başka imkanlar da olsa ihtiyaç sahipleri için kullanırım."

Ramazan Balcı, kampanyasını sosyal medya hesabından duyurduğunu ve hesabında yer verdiği "0-10 yaş Suriyeli tüm çocukların bayram tıraşı bedavadır. Arkadaşlar lütfen paylaşalım, duyuralım. Yakınında tanıdığı Suriyeli varsa yardımcı olsun" mesajının arkadaşları tarafından yayıldığını ifade eden Balcı, kampanyasının Ramazan Bayramı'nın birinci gününe kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara