Dolar

32,5652

Euro

34,7070

Altın

2.488,99

Bist

9.524,59

'Suriye'yi vurmak için hukuki dayanağa gerek yok'

Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Toner Suriye'yi vurma kararıyla ilgili ‘ek hukuki dayanağa’ gerek olmadığını savundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 10:37:30

'Suriye'yi vurmak için hukuki dayanağa gerek yok'

Russia Today (RT) televizyonundan Gayane Çikçakyan, ABD Başkanı Barack Obama'nın ‘ılımlı muhalifleri' orduya karşı savunmak için yasal hakkı nereden bulduğu yönündeki sorusuyla, Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mike Toner'ı bir hayli sıkıştırdı. 

Günlük basın bilgilendirme toplantısında ABD'nin Suriye politikasında büyük değişikliğe gittiği yorumuna karşı çıkan Toner, hukuki çerçevenin değişmediğini ve ana hedefin IŞİD'le mücadele olduğunu söyledi. Washington'ın bu kararla kendisine ‘Suriye askerlerinin peşine düşme' yetkisi vermediğini savunan Toner,  ordunun yalnızca ‘ılımlı muhaliflerin' ateş altında kalması gibi ‘varsayımsal durumlarda' bombalanacağında ısrar etti.

Öte yandan muhaliflerin Suriye'deki ‘hukuksuz bölgede, farklı güçlerin baskısı altında olduğunu' söyleyen Toner, “Açıkçası bulundukları bölgedeki hukuki otoriterinin ne veya kim olduğunu bilmiyorum. Muhalifleri Suriye güçlerinden koruma çabaları savunma amacı taşıyor. Ama bu çabaların hukuki çerçevesi hakkında konuşmayacağım” dedi.

 

Haber Ara