Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Suriye ve YPG esir değişimine başladı' iddiası

Suriye ordusu ve YPG arasında yapılan anlaşmayla esir değişimine başladığı iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 05:41:16

'Suriye ve YPG esir değişimine başladı' iddiası

Haseke'de Suriye ordusu ve YPG arasında yapıldığı iddia edilen ateşkes anlaşması kapsamında, esir değişimi ile yaralıların Kamışlı'ya götürülmesi sürecine başladığı öne sürüldü.

Sputnik'in aktardığı bilgide; Suriye televizyonun haberine göre, bugün yerel saatle 14.00'de başladığı belirtilen ateşkes anlaşmasına göre vatandaşların ve ulaşım araçlarının engelsiz geçişi için tüm yollar temizleniyor. Sayıca Suriye ordusundan fazla olan Kürtlerin şehrin büyük bölümünü kontrol altında tuttuğu belirtiliyor.

Suriye ordusu ise, hükümet binaları ile altyapı tesislerini elinde tutuyor. Yapıldığı iddia edilen anlaşmaya göre şehirde sadece polis kalacak, tüm silahlı birlikler ve askeri teçhizat şehirden çıkarılacak.

TASS ajansının haberine göre, Kürt güçler bugün Haseke'ye 10 kilometre mesafede olan Tel Kavkabe'deki Suriye ordusu üssünü ele geçirdi. Üssü birkaç gündür koruyan 230 asker teslim oldu. YPG ayrıca Haseke cezaevinin kontrolünü de ele geçirdi.

Ayrıca Suriye hükümetinin, Kürt vatandaşlarla diyaloğa başlamayı ve devlet kurumlarındaki işten çıkarmalarla ilgili şikayetler dahil tüm sorunlarını dinlemeyi kabul ettiği kaydedildi.

Haber Ara