Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

Suriye sınırına duvar örülüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Suriye sınırına hendek kazıp duvar örüyor. Duvarın roketatara dayanıklı olduğu belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 10:16:14

Suriye sınırına duvar örülüyor

Ajansların haberine göre, TSK, yasa dışı geçişlerin önüne geçmek ve kaçakçılığı önlemek için 3'üncü Hudut Taburu Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Yayladağı İlçesi'ne bağlı Güveççi, Görentaş, Uluyol ve Aşağıpulluyazı Mahallerinin Suriye sınırındaki noktalarına mayıs ayında hendek kazıp duvar örmeye başladı. Terör saldırılarının son günlerde artması üzerine çalışmalara hız verildi.

Şu ana kadar sınıra 2,5 kilometre uzunluğunda akordeon duvar örüldü, 2,5 metre yüksekliğinde, 1 metre kalınlığında ve üzeri tel örgülü olan duvarın roketatara dayanıklı olduğu belirtildi. Duvarın hemen arkasına ise 7 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde hendek kazıldı.



 
Duvarın hemen arkasına 7 kilometre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde hendek kazıldı.

Çalışmalar devam ederken, TSK bu önlemlerine ek olarak sınıra güvenlik kameraları yerleştirecek. Belli noktalardaki kulelere yerleştirilecek olan kameralar 24 saat kayıt yapacak. Kameralar aynı zamanda gece görüşlü olacak. Bunların dışında askerler yine sınırda zırhlı araçlarla devriye gezecek.

 

Haber Ara