Dolar

32,3325

Euro

35,1382

Altın

2.242,19

Bist

8.702,35

'Suriye rejimi Türkiye sınırına ilerliyor'

Rejim güçlerinin Halep'in kuzeyine yönelik ilerleyişini izleyen Suriye Gözlemevi, Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki Tel Rıfat'a 7 kilometre uzaklıkta olduklarını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-07 20:58:38

'Suriye rejimi Türkiye sınırına ilerliyor'

Aljazeera'nin haberine göre; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin Rus hava saldırılarının da desteğiyle Türkiye sınırına 20 kilometre mesafedeki muhalif kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasına doğru ilerlediğini söyledi.

Halep'ten on binlerce sivilin Türkiye'ye kaçmasına neden olan ilerleyiş, kaçanların toplanma noktalarından biri olan Tel Rıfat'a doğru devam ediyor.

Kasaba, muhalifler için önemli savunma noktalarından biri. Gözlemevi'ne göre, rejim askerleri kasabadan sadece 7 kilometre uzaklıkta. Gözlemevi başkanı Rami Abdel Rahman, rejimin sınıra kadar ilerlemek istediğini söylüyor.

Rejim yanlısı Suriye gazetesi El Vatan, “Tel Rıfat düşerse, ordu ilerleyişini sürdürecek ve Halep'in kuzeyindeki alanın tamamına hâkim olacak” yorumunu yaptı.

Halep'in muhalif kontrolündeki kısımda yaklaşık 350 bin sivil de rejimin kuşatma riskiyle karşı karşıyalar. Ayrıca Cumartesi'den beri rejim güçleri Şam yakınlarındaki muhalif bölgesi Daraya'yı kuşatmış durumda.

Başta Madaya olmak üzere pek çok muhalif kontrolündeki kasabada uygulanan kuşatmalar çok sayıda sivilin açlıktan ölmesine neden oldu.

Haber Ara