Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

Suriye muhalefetinden PYD’ye ret açıklaması!

Birçok Suriyeli muhalif grup yayınladıkları ortak bildiride, PYD ve Suriye Demokratik Konseyi’nin ülkede federal sistem kurmaya yönelik çabalarını kabul etmediklerini belirtti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-16 18:57:01

Suriye muhalefetinden PYD’ye ret açıklaması!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Muhalif gruplar, federal sistem kurulmasına yönelik kararlara karşı olduklarını söylerken, bu tarz bir yapının "yasallıktan ve halk meşruiyetinden yoksun, halkı ve onun seçilmiş kurumları hariç tutan ve susturmaya çalışan de facto bir politika tarafından empoze edildiği için ciddiye alınamayacağını" vurguladılar.

Bildiri, "PYD tarafından oluşturulmuş bütün yapılar ve meclisler ve onların eylemleri halkın ortak kanısını asla yansıtmamaktadır ve örgüt, kurucu unsurları olan Kürtler arasında dahi tamamen kabul görmemektedir. Toplumdaki farklı grupların katılımını göstermek amacıyla birtakım ötekileştirilmiş yapıların kullanılması dışında bu yapılar, gerçek anlamda farklı sosyal grupların, siyasi ve toplumsal elitin katılımını yansıtmamaktadı" şeklinde devam ediyor.

Muhalif örgütler, bildiride Suriye halkına yönelik çağrıda bulunarak "Gelecekte bölünmeye sebep olacak ideolojik projelerin tehlikesine yönelik farkındalık yaratmanın önemini ve iradelerinin bütün dengeleri sarsmaya yeteceğini, bu plan ve komploları bozacağını" belirtti.

Bildiriyi imzalayan gruplar arasında; Arap Gençliği Ulusal Topluluğu, Haseke'deki Suriye Devrim ve Muhalefet Güçleri Ulusal Federasyonu, Rakka İl Konseyi, Türkmen Topluluğu, Rakka Öğretmenler Topluluğu ve Haseke Gençlik Örgütü var.

Haseke Gençlik Birliği üyelerinden İbrahim El-Habeş, konuyla ilgili Anadolu'ya yaptığı açıklamada "Biz gazeteciler ve aktivistler olarak ABD ve diğer ülkelerden bu örgütü, DEAŞ'e karşı savaşma bahanesiyle desteklemelerinden vazgeçmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara