Dolar

32,5804

Euro

34,8041

Altın

2.508,71

Bist

9.693,46

'Suriye hapishanelerindeki idam ve işkenceler incelenmeli'

Uluslararası Af Örgütü, Suriye rejimi cezaevlerindeki toplu idam ve işkence iddialarına dikkat çekerek ihlal iddialarının bağımsız uzmanlar tarafından araştırılmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 14:56:05

'Suriye hapishanelerindeki idam ve işkenceler incelenmeli'

Mepanews'in haberine göre Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, "Rusya dahil Suriye rejiminin müttefiklerinin, bu ihlalleri sonlandırmak ve tarafsız gözlemcilerin ülkeye girişini sağlamak amacıyla baskıyı artırması gerektiğini” kaydetti.

Shetty, uluslararası toplumun Suriye'deki askeri cezaevleriyle ilgili toplu idam ve işkence haberlerini görmezden gelmeye devam etmemeleri gerektiğini vurguladı. Af Örgütü Genel Sekreteri, konunun bu hafta Cenevre'de düzenlenecek Suriye barış görüşmelerinde gündeme alınmasını ve Birleşmiş Milletler'in de derhal bu suçları soruşturmasını istedi.

Uluslararası Af Örgütü'nün raporuna atıfta bulunan Salil Shetty, "rapora yansıyan bazı şiddet eylemlerinin şimdiye kadar yaşadıkları en korkunç ve en vahşi insan hakları ihlalleri olduğunu" ifade etti.

Shetty "burada şoke edici olanın ise böylesi ihlallerin en üst düzeyde, Suriye yönetimi tarafından izin verilmesi olduğunu” da sözlerine ekledi.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

482691_2

Haber Ara