Dolar

32,4932

Euro

34,9484

Altın

2.439,44

Bist

9.716,77

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 00:19:02

Suriye'deki iç savaş
Suriyeli muhaliflerin, Halep'in güneyindeki Tel Kuse, Mukhele ve Tel Becir köylerinin kontrolünü sağlayarak bir İranlı Şii milisi esir aldığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre rejim güçleri, Şii güçlerin desteğiyle sabah saatlerinde Halep'in güneyinde muhaliflerin denetimindeki Hamira, Karasi ile Halsa köylerine saldırdı.

Muhaliflerin İran, Irak ve Lübnan Hizbullahı destekli rejim güçlerini söz konusu köyler çevresinde geri püskürttüğünü aktaran kaynaklar, muhaliflerin, Halep'in güneyinde yer alan Tel Kuse, Mukhele ve Tel Becir köylerinin kontrolünü sağladığı ve bölgedeki çatışmalarda İranlı bir milisi esir aldığını belirtti.

Muhaliflerin kentin güneyinde Himeyra köyü çevresinde bulunan Şam yönetimine bağlı güçlere doçka ve havan toplarıyla saldırdığına işaret eden kaynaklar, muhaliflerin saldırılarında rejimin büyük zayiat verdiğini söyledi.

Rusların hava desteğiyle Halep'in güney kesimlerinde Hadır ve Eys beldelerinin kontrolünü sağlayan Esed güçleri, muhaliflerin İdlib'ten takviye birlikler göndermesiyle bölgede kayıp vererek geri çekiliyor.

Haber Ara