Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 00:17:35

Suriye'deki iç savaş
Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin, Rus savaş uçaklarının desteğiyle Hama'nın kuzey kesimlerinde kara harekatı yürüten Esed güçlerine ait 5 tankı imha ettiği bildirildi.

ÖSO'ya bağlı 13. Tümen'in saha komutanlarından Zeyd Hasun, rejim güçlerinin, Rusya'nın hava desteğiyle Hama'nın kuzeyinde kara harekatı yaptığını ifade etti. Esed güçlerinin bölgede muhaliflere yönelik başlattığı operasyonda şiddetli çatışmaların yaşandığını dile getiren Hasun, ÖSO'ya bağlı birliklerin Tow füzeleriyle Hama'nın Muğayir ve Ma'an beldeleri çevresinde 5 rejim tankı imha ettiğini aktardı.

Üç gün önce Rus ordusuna ait savaş uçaklarının hava desteğiyle operasyon başlatan rejim güçleri Hama'nın kuzeyinde muhaliflerin sert direnişiyle karşılaşmış. Muhalifler Esed güçlerine Tow füzeleriyle saldırmasında 16 tank, 4 personel taşıyıcı paletli askeri aracı imha etmişti.

- Hama ve Humus'un önemi

Rusya'nın hava saldırıları 1 Ekim'den bu yana Humus'un kuzey kesiminde Telbise ve Rastan ilçeleri, Mukramiye ve Zafaraniye beldeleri ile Hama'nın kuzey kırsalında yoğunlaşmıştı.

Suriye'nin batı kesimlerine sıkışan Esed rejimi, kuzeyde Halep'in merkeziyle kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a uzanan hattı kontrol ediyor. Doğuda ise Deyr'uz Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde tutunabilmiş durumda.

Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye alması, buranın güneybatısından Şam'a ulaşan Hama-Humus bölgesini de tam olarak kontrol edebilmesine bağlı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara