Dolar

32,3283

Euro

35,0748

Altın

2.298,24

Bist

8.984,26

Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 01:58:35

Suriye'deki iç savaş
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Savunma Bakanlığının, Suriye'de, ciddi lojistik, zaman, kaynak ve çaba gerektirecek bir güvenli bölge oluşturulmasına şu anda ihtiyaç olmadığını düşündüğünü söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yönelik soruları yanıtladı.

Türkiye'nin uzun süredir bu konudaki pozisyonunun belli olduğunu belirten Kirby, "Ancak böyle bir bölgeye yönelik herhangi bir askeri planlama olup olmadığını bilmiyoruz" dedi.

Kirby, ABD Savunma Bakanlığının, ciddi lojistik, zaman, kaynak ve çaba gerektirecek bir güvenli bölgeye şu anda ihtiyaç olduğunu ve koalisyonun askeri varlıklarını böyle bir bölge kurmak için kullanmak gerektiğini düşünmediğini bildirerek, "Pentagon, ABD ordusu veya koalisyon açısından şu anda buna ihtiyaç duyulmadığını ve bunun zorlukları bulunduğunu belirtti" dedi.

Koalisyonun şimdiye kadar güvenli bölgeyi desteklemeye ilgi göstermediğini anlatan Kirby, "Ancak Türkiye'nin sınırına yönelik kaygılarının farkındayız" ifadesini kullandı.

Kirby, Türkiye'nin binlerce sığınmacıyla uğraştığını belirterek, "Kimse, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorluklara ve kaygılarına gözlerini kapatmıyor" diye konuştu.

Haber Ara