Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Suriye'de sivil savunmadan çocuklara bayram etkinliği

Sivil savunma ekipleri, rejimin kuşatmasındaki Arbin ilçesinde çocuklara mesleklerini tanıtan bayram etkinliği düzenledi- Görevlilerden Zaglul:- 'Hedefimiz bombardıman altında büyüyen çocuklara bayram sevinci yaşatmaktır. Yıllar sonra sakin geçen ilk bayramdı'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-27 16:34:29

Suriye'de sivil savunmadan çocuklara bayram etkinliği
Suriye'de muhaliflerin kontrolünde, rejimin askeri kuşatmasındaki Arbin ilçesinde, sivil savunma ekipleri çocuklara mesleklerini tanıtmak için bayram etkinliği yaptı.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Arbin ilçesindeki sivil savunma ekipleri, yaklaşık 5 yıldır kuşatma ve yoğun bombardıman altında yaşayan çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklara görevlerini tanıtarak güven vermek isteyen ekipler, ilçeye oyun parkı kurdu. Oyunlara eşlik eden görevliler, hayvan kostümleri giyerek çocukları eğlendirdi.

Ekipler, aktivitelerden sonra tanıtım broşürü dağıttı.

Broşürde sivil savunmanın yapısı, çalışma sistemi, rejimin saldırılarının ardından olay yerindeki kurtarma çalışmaları gibi görevlerin tanıtımlarına yer verildi.

Görevlilerden Muhammed Zaglul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çocukları eğlendirmek için etkinlik düzenledik. Hem de sivil savunmanın ne yaptığını anlatmak istedik. Hedefimiz bombardıman altında büyüyen çocuklara bayram sevinci yaşatmaktır. Yıllar sonra sakin geçen ilk bayramdı." ifadelerini kullandı.

Ahmet adında 11 yaşındaki çocuk da "Çok mutluyuz. Sivil savunma görevlileri, tüm oyunlarda bize eşlik etti. Trenle bizi gezdirdiler. Bedava bindik. Çok eğlendik." dedi.

Beşşar Esed rejiminin saldırıları, 5 Mayıs'ta Astana'da Türkiye, Rusya ve İran'ın imzaladığı çatışmasızlık bölgeleri muhtırasının yürürlüğe girmesinin ardından nispeten azalmıştı.

Haber Ara