Dolar

32,6078

Euro

34,8089

Altın

2.494,00

Bist

9.524,59

Suriye'de DAEŞ ile mücadele

Suriye'de DAEŞ ile mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 00:14:31

Suriye'de DAEŞ ile mücadele
" ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, eğit-donat programına katılmış Suriyeli ılımlı muhaliflerin korunmasına ilişkin, "Suriyeli (rejim) güçlerin hedefi haline gelmeleri durumunda veya böylesi bir varsayımda bu güçlerin savunmasına yönelik çabalarımız olacak" dedi.

Toner, günlük basın brifinginde, eğit-donat programına katılmış Suriyeli muhalif güçlerin korunmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye'deki savaş ortamının karmaşık ve akışkan olduğuna dikkati çeken Toner, ılımlı muhalifleri korumak için çabalayacaklarını söyledi. Toner, "Suriyeli (rejim) güçlerin hedefi haline gelmeleri durumunda veya böylesi bir varsayımda bu güçlerin savunmasına yönelik çabalarımız olacak" diye konuştu.

Koalisyon güçleri olarak, bölgedeki yaklaşık bir yıldır hava saldırılarıyla örgüte karşı savaşan güçleri savunduklarını belirten Toner, aynı zamanda DAEŞ'in ele geçirdiği alanların yeniden alınmasına yardımcı olduklarını kaydetti. Toner, "Onları Suriyeli (rejim) güçlerden korumaya yönelik herhangi çabalar doğası gereği savunma şeklinde olacak" ifadesini kullandı.

Haber Ara