Dolar

32,3291

Euro

35,0400

Altın

2.279,62

Bist

9.001,13

'Suriye'de 1 milyondan fazla kisi kusatma altinda'

'Suriye'de 1 milyondan fazla kisi kusatma altinda'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 01:21:17

'Suriye'de 1 milyondan fazla kisi kusatma altinda'
Suriye'de abluka altındaki bölgeleri gözleyen Siege Watch, Suriye'de 1 milyondan fazla kişinin kuşatma altında olduğunu bildirdi.

Hollanda merkezli PAX örgütü ile Washington merkezli The Syria Institute kuruluşlarının ortak girişimiyle oluşturulan Siege Watch projesinin raporunda, yerel kaynaklardan en güncel bilgilerin toplandığı belirtilerek, Suriye'de kuşatma altında 46 bölgenin bulunduğu belirtildi.

Bu bölgelerin büyük çoğunluğunun Şam ve Humus civarlarında rejimin kuşattığı noktalar olduğu ifade edilen raporda, Deyrizor ve Halep yakınlarındaki bazı bölgelerde ise rejimle birlikte DAEŞ ve diğer silahlı muhalif grupların da kuşatma uyguladığı bildirildi.

Raporda, kuşatma altındaki bölgelerde 1 milyon 90 bin kişinin yaşadığı vurgulanarak, buralarda sıklıkla elektrik ve su kesintisi yaşandığı, sivillerin varil bombaları, kimyasal saldırılar, roket ve füze atışlarına maruz kaldıkları aktarıldı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) rakamlarına göre, Suriye'de kuşatma altında yaşayan kişi sayısı 500 bin civarında.

BM İnsani İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien, konuya ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, tanımlamada farklılıklar olabileceğini, bu nedenle farklı sayılar açıklanabileceğini söyledi.

Halep ve civarındaki durumun da çok sık değiştiğini kaydeden O'Brien, kuşatma altındaki kişi sayısı ile yerlerinden edilen Suriyeli sayısının da değişken olabildiğini dile getirdi.

Siege Watch'ın internet sayfasında, amaçlarının Suriye'de kuşatma altında yaşayan sivillere ilişkin uluslararası topluma güncel bilgi sunmak ve burada yaşanan acılara farkındalığı artırmak olduğu kaydedildi.

Haber Ara