Dolar

32,3398

Euro

35,1213

Altın

2.234,53

Bist

8.730,97

Süleyman Soylu atılan sloganlar nedeniyle DİSK Genel Kurulu'nu terk etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin hakaret içeren sloganlar atılması üzerine DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nun yapıldığı salondan ayrıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 16:00:46

Süleyman Soylu atılan sloganlar nedeniyle DİSK Genel Kurulu'nu terk etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin hakaret içeren sloganlar atılması üzerine DİSK'in 15. Olağan Genel Kurulu'nun yapıldığı salondan ayrıldı.

Green Park Hotel'de düzenlenen genel kurulda Soylu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından karşılandı.

AA'nın haberine göre; Soylu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu salona girişinde yoğun şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde sloganlar atıldı. DİSK yöneticilerinden Arzu Çerkezoğlu'nun konuşmaya başlamasına rağmen sloganlar kesilmedi.

Soylu, sloganların devam etmesi üzerine Kani Beko'nun elini sıkarak salondan çıktı.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlar atılması üzerine salondan ayrıldığını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bir ülkenin cumhurbaşkanına 'katil' diyeceksiniz, 'hırsız' diyeceksiniz, ondan sonra da orada duracaksınız. Katil orada oturuyor, katil cumhurbaşkanı olacak... Katil orada... Yani Türkiye'de insanları birbirine sokan ve düşüren insan orada, siz ülkenin cumhurbaşkanına 'katil, hırsız' diyeceksiniz. Bu kabul edilebilir değildir. Salonda durmamızın bir anlamı yok. Biz oraya iş barışı için geldik, biz oraya önümüzdeki dönem Türkiye'de, Türkiye'nin atacağı adımları bir şekilde paylaşabilmek için geldik ve bir işçi sendikasının olağan genel kurulu için geldik. Böyle bir tavırla karşılanmak çok doğru değildir. Şahsıma olsa ben bunu kabul ederim, elbette ki söylenebilir ama ülkemizin Cumhurbaşkanı yüzde 52 oy almış bir Cumhurbaşkanı'na... Oradaki sloganın birisi 'Hesap vereceksiniz' idi. Biz daha 1 Kasım'da hesabımızı verdik millete, yüzde 49,5 oy aldık. Onun için çalışma hayatını ideolojiye karıştırmak son derece yanlıştır. Şahsıma söylense elbette ben bunu kabul ederim ama ülkemizin Cumhurbaşkanı'na 'katil ve hırsız' diye slogan atılmasını benim kabul etmem mümkün değildir."

Haber Ara