Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Sufi yolunda Han'ı anlatacaklar

Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır, yazacağı kitaba bilgi toplamak için Han ilçesini gezdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 11:36:43

Sufi yolunda Han'ı anlatacaklar
Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır, yazacağı kitaba bilgi toplamak için Han ilçesini gezdi.

Merkezi Hollanda'da bulunan Sufi Yolu Vakfı Başkanı Sedat Çakır ve eşi vakıf sekreteri lris Bezuijen, "Haç Yolu Keşfi" adını vererek İstanbul'dan Konya'ya gitmek üzere yürüyüş başlattı. Yürüyüşte Han ilçesinde mola veren çift Beledi Başkanı Erdal Şanlı'yı ziyaret etti.

Han ilçesi hakkında bilgiler alan çiftin yazılacak olan 'Sufi Yolu' kitabında Han ilçesinden de bahsedeceği öğrenildi. Kitapta yazmak için ilçede bir süre araştırma yapan çift ardından tarihi ve turistik yerleri gezdi. Bir gün ilçede konaklayan Sedat Çakır ve eşi Iris Bezuijen, Konya'ya gitmek için ilçeden ayrıldı.

İlçedeki tarihin öneminin yeteri kadar duyurulmadığını ifade eden Belediye Başkanı Erdal Şanlı, "Farklı illerden gelenler buranın tarihini yerli halkımızdan daha iyi biliyor. Elimizde böyle bir tarih varken ne yazık ki kıymetini anlayamıyoruz. Buranın daha öne çıkarılması gereken bir yer olması gerektiğini düşünüyorum. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda turist ağırlıyoruz. Burasının gelişmesi ilçenin ve Eskişehir'in daha fazla adının duyulmasını sağlayacaktır" dedi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara