Dolar

32,3644

Euro

34,9636

Altın

2.325,50

Bist

9.079,97

Sudan, UNAMID'in Darfur'dan çekilmesini istedi

Sudan, UNAMID'in Darfur'dan çekilmesini istedi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-01 05:10:33

Sudan, UNAMID'in Darfur'dan çekilmesini istedi
Sudan hükümetinin, Birleşmiş Milletler (BM)-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'nün (UNAMID) Darfur'dan çekilme sürecinin başlamasını istediği bildirildi.

Sudan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık Vekili Abdulgani en-Naim'in, BM-Afrika Birliği Temsilcisi Vekili Abidun Başu ile bir araya gelerek, UNAMID'in Sudan'dan çekilme sürecine ilişkin stratejiyi görüştükleri belirtildi.

Açıklamada Bakanlık yetkilisinin, Başu'ya çekilme sürecinin Batı Darfur vilayetinden başlanmasını ilettiği ifade edildi.

Darfur bölgesinde, "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketleri 2003 yılından bu yana hükümete karşı silahlı mücadele veriyor. Çeşitli uyruklardan 20 bin askeri bünyesinde barındıran UNAMID de 6 yıldan bu yana aynı bölgede görev yapıyor.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sudan hükümeti, BM ve Afrika Birliği'nden oluşan üçlü komisyonun BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'nün (UNAMID) çekilme stratejisine ilişkin anlaştığını ancak BM'nin bunu imzalamayı reddettiğini açıklamıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara