Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Sudan-Tunus Ekonomik Buluşması

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 22:59:45

Sudan-Tunus Ekonomik Buluşması
Sudan'ın başkenti Hartum'da düzenlenen Sudan-Tunus Ekonomik Buluşması'nda çeşitli alanlarda 22 anlaşma ve işbirliği zaptı imzalandı.

Başkentte Sudan-Tunus Yüksek Bakanlar Konseyi çalışmalarının yanı sıra yapılan Sudan Tunus Ekonomik Buluşması'nda, iki ülke arasında ulaştırma, turizm, tarım, sağlık ve kültürün de bulunduğu çeşitli sektörlerde 22 anlaşma ile teknik işbirliği zaptı imzalandı.

Sudan Başbakanı Bekri Hasan Salih, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki işbirliği alanlarının tarım, sanayi, ulaştırma ve hizmet sektörlerini kapsadığını, Tunus ile güçlü ekonomik ortaklığı başlatmak için gereken tüm kolaylıkları sağlayacaklarını söyledi.

Ülkesinin, uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılmasıyla oluşan yeni duruma uygun ekonomi alanında bazı iyileştirici adımları attığını belirten Salih, iki ülke arasında imtiyazlı ekonomik ilişkiler seviyesine ulaşmak amacıyla azami çaba sarf etmek konusunda acele davranmayı teşvik edecek iş birliği ve tamamlayıcı unsurların bulunduğunu dile getirdi.

Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid de Sudanlı iş adamlarından, özellikle yatırım ile özel sektörle ortaklık alanlarında gerçekleştirdiği ekonomik reformlar konusunda Tunus'un tecrübesine bakmasını isteyerek, bunun Sudan menşeli ürünlerin Tunus piyasalarına girme fırsatını güçlendireceğine dikkati çekti.

Şahid, Tunus ile Hartum arasındaki havayolu seferlerinin gelecek eylül ayında başlayacağına işaret ederek, bunun iki ülke arasındaki iş birliği ile iş hacmini desteklemek için temel dayanak oluşturduğuna değindi.

Sudan Tunus Ekonomik Buluşması ile iki ülke arasındaki 100 milyon dolara yakın ticaret hacminin canlandırılması hedefleniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara