Dolar

32,5566

Euro

34,8912

Altın

2.428,14

Bist

9.645,02

Sudan Devlet Başkanı Beşir BAE'de

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyareti kapsamında, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 12:08:11

Sudan Devlet Başkanı Beşir BAE'de

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Abu Dabi'ye gelen Beşir, Al Nahyan ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra ortak önemdeki bölgesel ve uluslararası meselelerin ele aldı.

Görüşmede, "Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Yemen'de istikrar ve güvenliğin sağlanması ve isyancıların dağıttığı devlet kurumlarının yeniden tesisi için Yemen halkı ve meşru hükümete destek verilmesi yönünde harcadığı çabalara" da değinildi.

Habere göre görüşmede, Al Nahyan, "Yemen'deki Husi ilerleyişinin durdurulması, ülkede istikrarın tesisi ve bölgedeki tehditlerin ortadan kaldırılması için Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan operasyonlara destek veren Sudan Silahlı Kuvvetleri'nden de övgüyle" söz ederken, Beşir de "Arap dünyasındaki meselelerdeki yapıcı rolüyle ülkelerin gelişmesine, ekonomik ve sosyal kalkınmasına verdiği destekten dolayı" BAE'yi tebrik etti.

İkili, ayrıca, "bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması için çabaların birleştirilmesi, radikalizm ve terörle mücadele ile kan akıtmak, masumları öldürmek ve kaos yaratmak isteyen terörist grupların ortadan kaldırılması" gibi konuların üzerinde de önemle durdu.

Haber Ara