Dolar

32,4903

Euro

34,6062

Altın

2.485,10

Bist

9.571,35

Steinmeier'den Çavuşoğlu'na yanıt geldi

Steinmeier, İncirlik Üssü'nde konuşlu Alman uçakları ve burada görevli Alman personeli ziyaret etmek isteyen vekillerin geri çevrilmesiyle ilgili Türkiye'den gelen açıklamalara tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 12:02:43

Steinmeier'den Çavuşoğlu'na yanıt geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından dile getirilen ‘Alman vekillerin İncirlik'i ziyareti için 1915 olaylarını ‘Ermeni soykırımı' olarak tanıyan kararın gözden geçirilmesi' ısrarını değerlendiren Steinmeier, “Ben bunlar arasında bir bağlantı görmüyorum, bunu da Türk mevkidaşıma açıkça söyledim” dedi.

Steinmeier ayrıca, İncirlik'teki Alman askerlerinin görev süresinin uzatılması için Federal Parlamento üyelerinin üssü ziyaret etmesine izin verilmesi gerektiği gerçeğini Türk yetkililere ‘anlatmaya çalıştığını' belirtti. Alman askerlerinin durumunu görme imkanı olmayan milletvekillerinden aralık ayında sona erecek tezkereye yeniden onay vermelerini beklemenin doğru olmayacağını söyleyen Steinmeier, dışişleri bakanı olarak görevinin ziyarete izin verilmesini sağlamaya çalışmak olduğunun da altını çizdi.

Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders'le düzenlediği ortak basın toplantısında, “Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız“ diyerek, soykırım kararı konusunda beklentileri dile getirmişti.

Haber Ara