Dolar

32,5132

Euro

34,7850

Altın

2.420,59

Bist

9.678,37

Star: MİT’ten ‘Tahşiye Kumpastır’ belgesi

MİT, Tahşiye Grubu'yla ilgili elde ettiği istihbarat bilgilerinde 'örgütsel' bir niteliğin olmadığı belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 03:53:31

Star: MİT’ten ‘Tahşiye Kumpastır’ belgesi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ardından Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) da 'Tahşiye Grubu'yla ilgili herhangi bir örgütsel dökümana rastlanılmadığı gönderilen yazıyla bildirildi. MİT, "Genelde Mehmet Doğan hakkında bilgi verildiği ve İlmi Cihat ve Esername adlı iki kitabın bulunduğu ve Risale-i Nur adlı eserden alıntı yapıldığı, Şuayip Bin Salih olarak ve Bin Ladin'in Mehdi komutanı şeklinde adlandırdığı bir yazının olduğu görüldü" bilgisini paylaştı.

Star Gazetesi'nin haberine göre; 'Paralel Yapı'nın en önemli enstrümanlarından biri olan “Tahşiye'' kumpası çöktü. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın ardından MİT'te, Tahşiye grubunun hiçbir 'terör örgütü'yle bağı olmadığını belgeledi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün gerçekleştirilen Tahşiye davasında duruşmaya tutuksuz sanıklar Hacı Tunay Yaman, Bünyamin Ateş, Mehmet Nuri Turan, Mustafa Kaplan ve Hüseyin Kaymaz ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Hakim Enes Sevgi, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na yazılan yazıya 7 Eylül 2015'te cevap verildiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte MİT'ten gelen yazının da mahkemeye ulaştığı belirtildi.

EMNİYETTEN YAZI

Emniyet'in yazısında, Tahşiye grubunun 'terör örgüt'leriyle ilişkisinin tespit edilmediği belirtilerek, ‘'Molla Muhammetçiler ve Tahşiyeciler hakkında herhangi bir terör örgütü kaydına rastlanılmadığının, El Kaide, İBDA-C, Hizbullah gibi örgütlerle bağlantı olduğuna dair herhangi bir bilgi belge bulunmadığının, İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı kaydında ve uluslararası kayıtlarda da herhangi bir kayda rastlanılmadığının bildirildiği'' ifadelerine yer verildi.

MİT DE TEYİT ETTİ

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'ndan gelen yazıda da söz konusu grubun terörle ilişkisinin olmadığı kaydedildi. Mahkeme Başkanı, MİT yazısında ‘'Genelde Mehmet Doğan hakkında bilgi verildiği ve İlmi Cihat ve Esername adlı iki kitabın bulunduğu ve Risale-i Nur adlı eserden alıntı yapıldığı, Şuayip Bin Salih olarak ve Bin Ladin'in Mehdi komutanı şeklinde adlandırdığı bir yazının olduğu görüldü'' bilgisini verdi.

OLAY KUMPAS

Sanık Naci Mumcu'nın avukatı Cüneyt Toraman, gelen yazılara ilişkin aleyhe olan hususları kabul etmediğini ifade ederek, ‘'Soruşturmanın genişletilmesi talebimiz yoktur. Esası itibariyle bu soruşturmayı yapan kişilerle ilgili olarak ayrıca iddianame düzenlenmiştir. Bizce dosya karar aşamasındadır. Mahkemece bu durumun değerlendirilerek bir karar verilmesini talep ederiz'' dedi. Sanık Orhan Özer'in avukatı Ömer Yüzgül de söz alarak, ‘'Resmi kayıtlara göre olayın bir kumpas olduğu anlaşılmaktadır. Karar verilmesini talep ederiz'' diye konuştu.

SAVCI DOSYAYI İSTEDİ

Dün yapılan duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Bilgin Akpınar, dosyaya yazıların bugün (dün) geldiğini, dosyanın geçirmiş olduğu safahat ve kapsamından dolayı incelemek ve esas hakkında görüşünü bildirmek için kendisine verilmesini talep etti. Mahkeme talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.

Haber Ara