Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Sorularla MHP'deki liderlik mücadelesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-26 17:05:14

Sorularla MHP'deki liderlik mücadelesi
Bir süredir Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağan dışı bir süreç yaşanıyor. 1 Kasım seçimlerinden partinin aldığı sonuçlar halen süren didişmenin ana sebebi olarak görülüyor. Kısaca partinin halihazırdaki lideri Devlet Bahçeli seçim sonuçlarını liderliği bırakmasını gerektirecek bir durum olduğunu kabul etmiyor ve lideri belirleyecek kongrenin olağan vaktinde yapılacağını ısrarla belirtiyor. 
 
MHP'nin, Bahçeli'nin siyasetinde iyi yönetilmediğini ve bunun sonucu olarak da 1 Kasım seçimlerinde küçük düşürücü bir sonuç alındığını ifade edenler ise artık onun bir "ağabey" olarak liderliği bırakmasının gerektiğini ifade ediyorlar. 
 
Tarafsız bir gözle bakarak MHP'de partinin başına geçerek "lider" olmak isteyenleri ve özellikle de son lider adayı Ümit Özdağ'ı analiz etmeye çalışalım 
 
Sinan Ogan 
 
Lider adaylığının öncesinde MHP yönetimi ile sorunlar yaşayan ve partiden ihraç edilen Ogan, genç bir politikacı olarak değerlendiriliyor. İddidalı görünüyor ama ortak kanaat MHP liderliği için ideal bir isim olmadığı yönünde. 
 
Koray Aydın 
 
MHP Genel Başkanlığı'na daha önce de aday olmuş ama kazanamamıştı. Bahçeli tarafından MHP yönetimine alınan Aydın, bakanlık yaptığı yıllarda görevini suistimal etmekle suçlanmıştı. Aydın'ın etrafında yer alıp onun liderliğini öne çıkaranlar "bölgeselcilik" yapmakla suçlanıyorlar. Koray Aydın da MHP liderliği için uygun bir isim olarak görülmüyor. 
 
Meral Akşener 
 
Bahçeli muhalifleri tarafından MHP liderliği için kendisine çok umut bağlanan bir isim. Şu anda gerekli illeri dolaşıp umut aşılayıcı siyasi beyanatlarda bulunuyor İzahları ise yeterince inandırıcı bulunmuyor. Kişisel hayatında da kimiz zaman istikrarsızlıklar yaşıyor. Haremeyn'e ziyaretlerinde başını örtüyor ama ülkemize gelince başını örtme ihtiyacı duymuyor. Şahsiyetine dil uzatıp "kazığa oturtmaktan" bahseden paşa kisvesine bürünmüş herif-i naşerifi" şikayet etmekten vazgeçebiliyor. Kendi hayatında gel-gitler yaşayan bir siyasinin MHP gibi bir partiye lider olması uzak ihtimal. Ülkücü kadroların dediği gibi ondan iyi bir "babaanne" olabilir. 
 
Ümit Özdağ 
 
Daha düne kadar Bahçeli'nin yanında iken önce partiden ayrıldı, ardından da adaylığını açıkladı. Bu yüz seksen derecelik siyasi manevra akıllara bazı sorular getiriyor. 
 
Ümit Özdağ, Bahçeli ile anlaşarak mı istifa etti? Bu damışıklı dövüşün amacı, Bahçeli karşıtı "cephe"yi parçalamak mıdır? Eğer böyle bir durum varki ise bu hal siyasi ahlak açısından nasıl değerlendirlir? 
 
Son günlerde özellikle hükümetin terör örgütüne karşı verdiği mücadeleye Bahçeli'nin vatan için destek vermesi Özdağ'ın istifasında müessir olmuş olabilir mi? 
Hasılı kelam Ümit Özdağ ve diğer başkan adayları için sorular devam edebilir. Hakeza MHP liderliğine de yeni adaylar çıkabilir. Ancak bir tecrübesiz, bir istikrarsız ve
 
iki mağlup lider adayı bir Bahçeli eder mi? 
 
Benim görüşüm bana, esas kararı ülkücü kadrolar verecekler... 
Bekleyip göreceğiz. 

Haber Ara