Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Son temizlik Kissebükü Koyu'nda yapıldı

'Cevat Şakir'in İzinde Gökova'ya' sloganıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından Gerence (Armonika) Koyu'ndan başlatılan Gökova Koyları Deniz Dibi Temizliği, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da katılımı ile Kissebükü Koyu'nda sona erdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 13:01:29

Son temizlik Kissebükü Koyu'nda yapıldı
"Cevat Şakir'in İzinde Gökova'ya" sloganıyla Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından Gerence (Armonika) Koyu'ndan başlatılan Gökova Koyları Deniz Dibi Temizliği, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da katılımı ile Kissebükü Koyu'nda sona erdi.

Başkan Mehmet Kocadon'un da tüplü dalış yaptığı Kissebükü koyunda yapılan ve yaklaşık bir saat süren dalışlarda denizden 200 kilogram atık çıkarıldı.

Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli 11 dalgıç ve dalış eğitmeni Arman Atiktaş gözetiminde Barbaros yatçılığa ait Semele ahşap teknesi ve katı atık toplama teknesi Venüs katılımı ile gerçekleştirilen çalışmaların son gün temizliğine Diving Center Kenan Doğan ve dalgıç ekibi de katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon mavi yolculuğun Bodrum turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün de Kissebükü'ndeyiz. Kissebükü biliyorsunuz mavi yolculuğun başladığı bölgemiz. Bugün ben de katıldım ve ekibime destek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten şu anda denizin bu bölgesi çok temiz, pırıl pırıl ama balıkçı teknelerimizin bulunduğu koylarda biraz sıkıntı var, onu görüyoruz. Özellikle ekmeğini denizden çıkaran balıkçı ve mavi yolculuk turlarının kaptan ve mürettebatlarının da biraz daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Çünkü geleceğimiz her zaman bu denizler. Bodrum turizmi için mavi yolculuğun önemi çok fazla. Onun için kaptan arkadaşlarımıza, denizci arkadaşlarımıza, misafirlerimize; bu denizlerin hepimize ait olduğunu hatırlatmak istiyor, bizden sonraki nesillerin de bu güzellikleri, bu temizliği görmelerini diliyorum. Kampanyada emeği geçen bütün arkadaşlarıma, Bodrum Belediyesi Dalgıç Ekibine ve gönüllü olarak bize destek veren dalgıç arkadaşlarımıza, deniz sevdalılarına, Gökova sevdalılarına bir defa daha teşekkür ediyorum" dedi.

Gerence (Armonika), Çatı, Börtübet (Amazon), Yedi Adalar, Uzun Liman, Küfle, Tuzla, Bekar ve Kissebükü koylarında 5 gün süren deniz dibi temizliğinde yaklaşık 5 ton çöp toplandı.

Haber Ara