Dolar

32,5251

Euro

34,8582

Altın

2.430,15

Bist

9.645,02

Somali'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki saldırı

Somali'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 17:01:07

Somali'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki saldırı
Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınındaki SYL Oteli'ni hedef alan intihar saldırısında en az 15 kişi hayatını kaybetti.

Medine Hastanesi Müdürü Muhammed Yusuf da devlet radyosuna yaptığı açıklamada, "Hastanemize şu ana kadar 26 yaralı getirildi. Bunlardan durumu ağır olan iki kişi yaşamını yitirdi, diğerlerinin ise yoğun bakımda tedavisi devam ediyor." dedi.

Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muhammed Abdi Hayr ise devlet radyosunda yayımlanan açıklamasında, yaralılar arasında Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur Farah Harisi ile bazı yerel gazete çalışanlarının da bulunduğunu belirtti.

Sivilleri hedef alan saldırıyı hükümet olarak en güçlü şekilde kınadıklarını ifade eden Abdi Hayr, "Terör saldırısında ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.

- Saldırıyı Eş-Şebab üstlendi

Öte yandan saldırının sorumluluğunu Eş-Şebab örgütü üstlendi.

Örgüte yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yer alan açıklamada, "Eş-Şebab militanlarının Mogadişu'da hükümet yetkililerinin kaldığı bir otele yönelik intihar saldırısı düzenlendiği" ifade edildi.

Emniyet yetkilileri daha önce, saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığı kaydetmişti.

Saldırıya hedef olan otel, kısa süre önce doğu Afrika'daki Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları konferansına ev sahipliği yapmıştı. Otelde 5 Eylül'de yine bir IGAD toplantısı düzenlenmesi planlanmıştı.

Haber Ara