Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu Katar'da

Katar Emiri Şeyh Temim ve Somali Cumhurbaşkanı Fermacu başkent Doha'da bir araya geldi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 00:39:08

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu Katar'da
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, başkent Doha'da görüştü.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda bir araya gelen Katar Emiri Şeyh Temim ile Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi, çeşitli alanlarda kalkınmanın geleceğini ve Somali'deki son gelişmeleri ele aldı.

Somali Cumhurbaşkanı Fermacu, istikrarlı bir üniter devlet kurma ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlama konusundaki çabalar başta olmak üzere Somali'deki son gelişmelere ilişkin Katar Emiri'ne bilgi verdi.

Katar Emiri Şeyh Temim de Somali hükümet bütçesine ve bazı kalkınma projelerine destek talimatı verdi, ancak miktarına ilişkin açıklama yapmadı.

Fermacu, Katar Emiri Şeyh Temim'e, Katar'ın Somali halkına verdiği destek, yaptıkları insani yardımlar ve Somali'nin ekonomik ve güvenlik sorunlarıyla mücadelesine sağladığı katkı için teşekkürlerini sundu.

Görüşmenin ardından iki ülkenin dışişleri bakanlarının düzenlediği basın toplantısında açıklama yapan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, görüşmelerde Somali hükümetinin bütçesine destek konusunda anlaştıklarını ve yardımın bu ay başlayacağını belirtti.

Dışişleri Bakanı Al Sani, ülkesinin ayrıca Somali'de güvenlik kapasitesinin gelişimi, ekonominin güçlenmesi ve gençlerin istihdamına yönelik programları da destekleyeceğini ifade etti.

Katar'ın, Somali hükümetinin kapsamlı ulusal uzlaşıyı gerçekleştirme konusundaki çabalarına destek olması konusunda anlaşmaya varıldığını vurgulayan Al Sani, "Katar'ın Somali hükümetine terör ve aşırıcılıkla mücadele çabalarındaki desteğini belirtiyor ve Somali'de son zamanlarda istikrar ve güvenliği tehdit eden suç eylemlerini kınıyoruz." dedi.

Al Sani, ayrıca Arap ve İslam ülkelerini Somali hükümetine destek olmaya çağırdı.

Somali Dışişleri Bakanı Yusuf Garaad Ömer de ülkesinin karşı karşıya kaldığı zorlukları aşmak için komşu, kardeş ve dost ülkelerin yanı sıra bölgesel örgütlerle sıkı ilişkiler kurduğunu anlattı.

Ömer, bazı ülkelerin Somali'deki durumu olumsuz etkileyebilecek müdahalelerinin olduğuna işaret etti.

Haber Ara