Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Somalı Betül'ün hayali THK ile gerçek oluyor

Somalı Betül'ün hayali THK ile gerçek oluyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 11:04:04

Somalı Betül'ün hayali THK ile gerçek oluyor
Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Vacit Öktem, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciden birinin kızı olan Betül Yüksek'in pilot olması için gerekli imkanların THK tarafından sağlanacağını belirtti.

Öktem, yaptığı açıklamada, babasının mezarına bıraktığı mektupta "ben pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım" diyerek gündeme gelen Betül Yüksek'in pilot olması için gerekli imkanların THK tarafından sağlanacağını ifade etti.

Yaşadığı gerçek bir olaydan yola çıkarak, THK tanıtım filmi için kameraların karşısına geçen Betül'ün, kardeşi Furkan ve annesi Ergül Yüksel ile pilotluk hayalinin nasıl gerçeğe dönüşeceğini izleyicilere anlattığını belirten Öktem, "15 kişilik bir ekiple 3 gün boyunca Soma'da yapılan çekimler sonucu tamamlanan kampanya filminde minik Betül'ün babasına yazdığı mektup izleyicilere duygusal anlar yaşatıyor" ifadesini kullandı.

Öktem, filmde, Betül'ün, evde yazdığı mektuba çizdiği aile resminde, babasına duyduğu özlemi, babasının mezarı başında yazdığı mektubu okuması ve ileride pilot olacağının müjdesini babasıyla paylaşmasının anlatıldığını bildirdi.

Betül'ün uçma hayallerini paylaşan diğer çocukların da aynı mutluluğu yaşaması için yola çıkan Türk Hava Kurumu'nun, Ramazan ayı için çok önemli bir kampanya başlattığına dikkati çeken Öktem, şunları kaydetti:

"Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919'a gönderilecek bir kısa mesajla bir fitre bedeli olan 11 lira 50 kuruş THK'ya bağışlanmış olacak. Bu sayede her yıl binlerce gence ücretsiz havacılık eğitimi veren Kurum daha çok öğrenciye ulaşmış olacak. Ayrıca şehit ve gazi çocuklarının THK Üniversitesi'nde burslu olarak eğitim alması sağlanacak."

Haber Ara