Dolar

32,5020

Euro

34,8247

Altın

2.476,82

Bist

9.530,47

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş:

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 19:35:47

Söke Ziraat Odası Başkanı Kocabaş:
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş, çiftçinin ürettiği pamuğu ucuza almak için değişik taktikler uygulanmaya başlandığını savunarak, "Bazı kesimler tarafından hayali pamuk fiyatları var" dedi.

Kocabaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, pamuk borsasında son dönemlerde ortada hayali fiyatlar dolaştığını belirterek, konuyla ilgili olarak üreticileri uyardı.

Üreticilerin oynanan oyunlara karşı üretimden vazgeçmemek için direndiğini vurgulayan Kemal Kocabaş, sıkıntının giderilmemesi halinde üreticinin alternatif ürün arayışının hızlanacağını ileri sürdü.

Kocabaş, "Ürettiğimiz pamuğu ucuza almak için değişik taktikler uygulanmaya başlandı. Bazı kesimler tarafından hayali pamuk fiyatları var. Bu fiyatlar, gerçek fiyatların altında oluyor. Bu gerçek olmayan fiyatlar üzerinde, çiftçimizin bin bir zahmet ve yüksek maliyetle ürettiği pamuk satın alınmak isteniyor. Söke pamuğu ile aynı eşdeğerdeki pamuk dünya borsalarında dün itibarıyla 4 lira 85 kuruştan işlem görürken, bizim pamuğumuz 4 lira 40 kuruştan işlem görüyor. Aradaki fark 45 kuruşu buluyor. Pamukta yaşanan bu durum çiftçimize büyük zarar verirken, ülkemiz pamuk üretiminin de giderek sonunu hazırlıyor" diye konuştu.

Kemal Kocabaş, pamuk üreticisinin dünya ile eşdeğer, yüksek kalitede pamuk üretmeyi öğrendiğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara