Dolar

32,4988

Euro

34,5645

Altın

2.497,83

Bist

9.548,09

Sivasspor - Mersin İdmanyurdu maçının ardından

TFF 1. Lig'in 2. haftasında Sivasspor'un, Mersin İdmanyurdu'nu 6-0 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın teknik direktörü karşılaşma sonrası müsabakayı değerlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 22:53:09

Sivasspor - Mersin İdmanyurdu maçının ardından
TFF 1. Lig'in 2. haftasında Sivasspor'un, Mersin İdmanyurdu'nu 6-0 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın teknik direktörü karşılaşma sonrası müsabakayı değerlendirdi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, "Oynanan oyundan ve alınan skordan memnunum ve mutluyum. Özellikle ilk hafta aldığımız yenilgi bizi çok etkiledi. Ama öyle olması gerekiyordu demek ki. Bu nedenle maçtan sonra ben çok şükrettim. Eğer bu tokadı, bu darbeyi yemeseydik ileri ki haftalarda bu hatalara düşebilirdik. İlk haftada olması iyi oldu. En azından futbolcularımız bu ligi tanıma fırsatı buldular. Onlara hep söyledik. Yıllardır Süper Lig'de oynayan arkadaşlarımız bu ligi belki çok önemsemediler, belki ciddiye almadılar. Bunu çok net söylüyorum. Bu lig Süper Lig'den çok zor bir lig. Bu ligde çok ciddi bir mücadele var, çok ciddi kavga var. Burada iyi takımlar var. Burada hedefi olan takımlar çok fazla Süper Lig'de sadece üç, dört takım hedefe oynuyor. Geride kalanlar kümede kalmak ve orta sıralar için oynuyor. Burada en az 8 takım Süper Lig'e çıkmak için oynuyor. O yüzden yaşadığımız mağlubiyet bize önemli bir ders oldu" dedi.

Sivassporlu futbolcu Burhan Eşer ise, "Geçen hafta bize yakışmayan bir skor elde etmiştik. Hiç beklemediğimiz bir skordu. Taraftarlarımızın önünde çıkacağımız ilk maçta kendimizi affettirmek istiyorduk. Onlara bir özür borcumuz vardı. 6-0'lık güzel bir skor ve güzel bir oyunla maçı kazanmasını bildik" şeklinde konuştu.

Maça gelen taraftarlara teşekkür eden Hakan Arslan ise galibiyetten dolayı mutlu olduklarını ve sezon sonu şampiyon olacaklarını söyledi.

Mersin İdmanyurdu cephesi

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Mehmet Levent Arıkoğlu ise, "6 gol bir takımı da, hocayı da çok üzer. Biz genç oyuncular, geçen seneden kalan 5-6 oyuncumuzla devam ediyoruz. Transfer yasağımız var. İstediğimiz oyuncuları transfer edemedik, kadroyu kuramadık. Maça iyi başladık. Dirençli başladık. Yenilen bir gol genç oyuncuların olduğu bir takımı o dakikadan sonra strese sokuyor. İlk iki golde çok büyük hatalar vardı. İkinci yarıda çok iyi oynayan bir Sivasspor vardı. Tebrik ediyorum iyi oynadılar, iyi pas yaptılar, gol pozisyonuna girdiler. Ama gollerde bizim de hatalarımız vardı. Bundan sonraki maçlarda bu hataları telafi etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Haber Ara